• 29 Nisan 2022 00:59
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“42 milyon turist, 35 milyar gelir hedefimiz geçerli. Bu yıl 200 kruvaziyer bekliyoruz”

Bu haberi dinleyin
29 Nisan 2022 “42 milyon turist, 35 milyar gelir hedefimiz geçerli. Bu yıl 200 kruvaziyer bekliyoruz”

Kültür veı Mehmet,de bu yıl için daha önce açıkladıkları “42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefine sadık olduklarını söyledi.

Costa Venezia Kruvaziyer gemisinin İstanbul'a yanaşması sonrasında açıklamalarda bulunan, "Bu sene galataporta 200 gemi bekliyoruz 250 ye de çıkabilir" dedi.

Turizm hedeflerine değinen, sezonuyla ilgili olarak yılbaşında bir hedef 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir açıkladıklarını hatırlatarak, önemli olan krizlere karşı bağışıklık elde etmek olduğunu söyledi. “Başta Batı olmak üzere mevcut pazarlarımızdan geçen seneyle kıyaslanmayacak oranda hatta bazı bölgelerde 2019'un bile üzerinde rezervasyon akışı var” diyen, “Bu bağlamda özellikle bu seneki hedefimizi koruduğumuzu belirtmek istiyorum. Yılbaşında açıkladığımız 42 milyon turist, 35 milyar dolar hedefimize sadığız." ifadelerini kullandı."

Merkezi İstanbul olan çıkışlar yapılacak

“İstanbul’un yıllar sonra kruise gemileri için tekrar homeport yani gelişlerin ve çıkışların olduğu homeport olması gerekiyordu” diyen,, “Bu bağlamda İstanbul çok şanslı. Niye şanslı, çünkü homeport olmak için gerekli olan bütün özellikleri İstanbul’da. Michelin, İstanbul’u radarına aldı. 11 Ekim’e kadar İstanbul genelindeki restoranların tespitini yapıp, michelin yıldızların dağıtımını gerçekleştirecek. Yani İstanbul hem alışveriş noktası olsun, hem gastronomi olsun, hem tarihi ve doğal güzellikleri olsun, hem havalimanı altyapısı olsun, 130’dan fazla şehre direkt bağlantılı uçuşları ve havalimanı ile şehir merkezlerinin bağlantısını sağlayan metro altyapıları olsun bütün eksikliklerini tamamlamış oldu. Bugün çok önemli bir gün. Costa dünyanın sayılı kruise gemilerinden biri verıca dünya genelinde çok büyük bir zincir kurumun da markası. İstanbul’a yanaştı ve 1 Mayıs itibari ile düzenli olarak merkez İstanbul olan çıkışları, Türkiye ve olmak üzere kruise turlarına başlayacak" bilgisini verdi.

Yenikapıya yeni port için çalışmalar başladı

Bakan, yeni port için çalışmalara başlandığını belirterek “Yeni Port için yer belli ulaştırmalığımız çalışıyor Yenikapı civarlarında bir çalışma var tamamlandıktan sonra tanıtımı yapılacak” dedi.