• 16 Şubat 2021 21:53
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

AB, 2021 yazı için havaalanı slot koşullarını kolaylaştırdı

Bu haberi dinleyin
16 Şubat 2021 AB, 2021 yazı için havaalanı slot koşullarını kolaylaştırdı

 

Havayolu şirketlerininvirüs salgını nedeniyle gerçekleştiremedikleri uçuşlar için kullanamadıkları slot sorunu çözüldü.

Avrupa Konseyi, havayollarına slot kullanım şartlarında kolaylık sağlamayı öngören yeni düzenlemeleri kabul etti.

Onaylanan geçici kurallar uyarınca, havayollarına artık 2021 yaz sezonunun başlangıcından önce slot serilerinin yüzde 50'sini iade etme imkanı verilecek.

Komisyon, sonraki iki sezonu kapsayacak şekilde bir yıl süreyle yetki devrine dayanan tasarrufları kabul etme yetkisine sahip olacak. 

Komisyon, bu tür eylemlerle, farklı hava trafik seviyelerine esnek bir şekilde yanıt verebilmek için asgari kullanım oranını yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değiştirebilir 

Tüm slot serisinin yüzde 50'sini geri verme imkanı yalnız 2021 yazı için geçerli olacak.

Havayolları, kullanmayı düşünmedikleri slotları planlanan uçuştan en az üç hafta önce iade etmek zorunda kalacaklar. Üç haftalık kural, tedbirlerin yetki devrine dayanan tasarruflarla uzatılması durumunda da geçerli olacak.

Konsey'e göre, slotları geri verme kuralları, sektörü yeniden başlatmaya ve yönetmeliğe dahil edilen rekabeti teşvik etmeye yönelik önlemlere bir örnek.

Konsey, "Yönetmeliğin hızlı bir şekilde kabul edilmesi, sektöre önümüzdeki sezonlar için faaliyetlerini planlamak için istikrarlı bir yasal çerçeve sağlar" dedi ve bununnı zamanda yeni kuralların 2021 yazının başlangıcında yerine getirileceği anlamına geldiğini ekledi. sezon 28 Mart 2021.

Slot indirimi, 2020 yaz ve 2020-2021 kışında geçerli olan tam bir slot feragatından sonra gelir .