• 03 Şubat 2021 14:59
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

ABTA: Seyahatler Nisan’da başlasa iyi olur ama..

Bu haberi dinleyin
03 Şubat 2021 ABTA: Seyahatler Nisan’da başlasa iyi olur ama..

Bir süreden beri peş peşe olumsuz haberlerin geldiği’den iyi bir haber geldi.

İngiliz Seyahatleri Birliği CEO'su Mark Tanzer, seyahatlerin nisanında başlayabileceğini, bundan memnuniyet duyacaklarını belirterek ama bu ne kadar gerçekleşir bilemiyoruz, gerçekleşirse sürpriz olur” dedi.

Travelweekly'nin canlı yayınına konuk olan Mark Tanzer, Hükümetin riskler konusunda sıkı davrandığını belirterek ''Seyahatlerin nisanında başlamasını memnuniyetle karşılarız ancak bu sürpriz olur. Şu anda odaklanabileceğimiz en önemli şey yazın tatile gidilebilmesi'' dedi.

''Aşılama yaşamsal önemde''

''Aşı olduysanız, gideceğiniz yerdeki enfeksiyon seviyesi önemli” diyen ABTA Başkanı Mark Tanzer, “Aşı olmanız hedef ülkeye herhangi bir test olmadan girmenize olanak sağlıyor mu? Aşılama yalnız uluslararası seyahatler için değil, ekonomideki kilitlenmeyi açmak için de önemli” dedi.

''Seyahatler 'bir düğmeye' basınca açılmayacak''

Bu yaz sezonunun pazarlara ve şirketlere göre değişim göstereceğine dikkat çeken ABTA Başkanı, ''Bir düğmeye basılacağını ve anında insanların yurt dışına gitmeye başlayacağını düşünmüyorum. Aşılama çalışmasında öne çıkan destinasyonlar diğerlerinden daha hızlı bir şekildee açılacaktır. Bu nedenle genelleme yapamayız. Aşının en kısa süre içinde dünya çapında kullanıma sunulmasına ihtiyacımız var'' dedi.