• 29 Eylül 2022 22:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

ABTA: “Yurt dışı seyahatleri ısraf değil, ekonomiye katkı sağlıyor”

Bu haberi dinleyin
29 Eylül 2022 ABTA: “Yurt dışı seyahatleri ısraf değil, ekonomiye katkı sağlıyor”

 

İngiltere’nin içine girdiği ekonomik krizin nedenleri ve çözüm önerileriyle alınan önlemler konuşulurken yurt dışı seyahatler de gündeme geldi.

İngiliz Seyahatleri Birliği (ABTA) konuyla ilgili hazırladığı raporda seyahat endüstrisinin profilini çıkartarakin ülke ekonomisine katkısını anlatacak.

Ekimında yayınlanarak hükümete sunulacak olan raporla ilgili olarak ABTA Başkanı Mark Tanzer yaptığı açıklamada; “Yurt dışına seyahatlerin Birleşik Krallık ekonomisine katkısının gözden kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

ABTA Başkanı açıklamasında “Yurtdışı seyahatler yanlış bir şekilde ekonomiden değer alan bir endüstri olarak algılanıyor. Bu gerçek değil. Outgoing ekonominin bir destekçisi ve hazineye katkıda bulunan venı zamanda büyüme için güçlü bir itici güçtür” dedi.

York Aviation tarafından ABTA adına doğru vergi ve politika çerçevesi ile gerçekleştirilen çalışmada seyahat endüstrisinin ekonomisine yıllık 49 milyar sterlin katkı, ülke genelinde 720.000 kişiye iş, Hazine’ye yılda 6.9 milyar sterlin vergi geliri sağlıyor.

Çalışmada'deki tüketicilerin, yurtdışı seyahatlerine çıkmadan önce her yıl 51 milyar sterlin harcama yaptığı belirtiliyor.