• 14 Ekim 2021 23:21
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Accor işletmeciliğe odaklandı. Grubun mülkiyetteki payı yüzde 50’den yüzde 2’ye düşürüldü

Bu haberi dinleyin
14 Ekim 2021 Accor işletmeciliğe odaklandı. Grubun mülkiyetteki payı yüzde 50’den yüzde 2’ye düşürüldü

110 ülkede 5.100'den fazla otel, resort ve rezidansta markalarıyla hizmet veren,rıca 10 bin dolayında restoranda imzası olan Fransız Accor Grubu otelcilikte mülkiyetten çıkıp işletmecilik ve yönetime odaklanma stratejisini uyguluyor.  

3 yıl önce bünyesinde 20 farklı otel markası olan grubun bugün 44 markası var.

Accor Grubu Chief Commercial Officer (COO-Dünya Ticaret Başkanı) Yiğit Sezgin,  

“Dünyanın çeşitli yerlerinde 36 saate Accor markalarından bir otel açılıyor” diyor.

Dünya Gazetesi’nden Vahap Munyar’a konuşan Yiğit Sezgin Türkiye'de 21 otel projesini inceleyip görüşmeler yaptıklarını söylüyor.

Accor Grubu COO’su, Dünya Ticaret Başkanı Yiğit Sezgin, grubun dünyadaki durumu ve Türkiye’deki faaliyetleri ile ilgili şunları söylüyor:

- Accor Grubu'nun 3 yıl önce 20 farklı otel markası vardı. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki otellerin bir bölümünde varlık sahibiydi. Varlıkların satışına karar verildi. CEO'muz şu mesajın altını çizdi: Grubu daha da globalleştirmek istiyorum. Varlık satışından elde edilen fonun yeninın alımında kullanıldı.  

- Ondan sonra Swiss, Mövenpick, Raffles, Fairmont, Banyan Tree, Rixos gibi markalar Accor Grubu'na katıldı. Yeni markaların alınmasıyla portföy çok genişledi.

- Accor Grubu, farklı ülkelerde elindeki değişik markalarla işlettiği otellerin varlıklarına, yani binalarına sahip veya ortaktı. İşletilen otellerin yüzde 50'sinde varlık sahibi ya da ortağı konumundaydı. Bu oran yüzde 2’ye indi.  

- Accor Grubu, 36 saatte bir markalarımızdan birinin dünyanın farklı ülkelerinde otel açılışı oluyor.  

- Türkiye'de aralarında Swissotel, Novotel, Ibis, Mövenpick, Faimıont, MGallery, Mercure, Rixos gibi zincirlerin aralarında olduğu 13 markamızla varız. Toplam 54 oteli işletiyoruz.  

- Türkiye’de Delano ve Swiss markalarımızla Uludağ'a giriyoruz.  

- Swiss'i Çeşme, Antalya ve Kapadokya'da konumlandıracağız. Swissotel Uludağ, bu kış kapılarını açacak. Swissotel Çeşme otelimiz 2022 yazında hizmete girecek.'da da Raflles ve Delano planımız var. Türkiye'de 15 otel için imza attık, 20-21 kadar proje için de görüşüyoruz.  -

- Accor Grubunun bu ortamda 15 otel için imza atması, 20-21 projeye dönük görüşmeler yapması,in geleceğine dönük umut veriyor.  

- Accor Grubu dünyada 110 ülkede 5 .100'den fazla otel, resort ve rezidansta markalarıyla hizmet veriyor. Accor’unrıca dünyada 10 bin dolayında restoranda imzamız yer alıyor.