• 09 Şubat 2024 22:13
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Accor Türkiye’de 5 yılda 100 otel hedefi ile 2024 yılında 14 yeni otel açacak

Bu haberi dinleyin
09 Şubat 2024 Accor Türkiye’de 5 yılda 100 otel hedefi ile 2024 yılında 14 yeni otel açacak

 

Accor grubu Türkiye Operasyon Başkan Yardımcısı Sinan Köseoğlu 2023 yılını değerlendirerek 2024 hedeflerini açıkladı. Köseoğlu, Türkiye'de 68 otele sahip olan Accor 2024 yılının sonuna kadar 14 otel planladıklarını açıkladı.

Köseoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Türkiye'de ilk etapta 2024 yılının sonuna kadar 14 otel yatırımı planlıyoruz ve Türkiye’deki otel sayımızı 5 yıl içerisinde 100'e tamamlamayı hedefliyoruz. Mevcut otellerimizi ve tatil köylerimizi genişletmenin yanı sıra Handwritten Collection gibi yeni markaları şemsiyemiz altına getirmeyi ve İbis Otel ailesi altındaki markalarımızı genişletmeyi de içeriyor. Türkiye’ye henüz gelmemiş ve gelebilecek 30 markamız daha var.''

Swissotel Çeşme Resort and Spa, Swissotel Uludağ Bursa ve Mövenpick Diyarbakır gibi önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek 2023 yılında Türkiye'deki otellerde toplam 1 milyon 930 bin misafir ağırladıklarını söyleyen Köseoğlu şöyle devam etti:

''Bu rakamın yüzde 40'ını yerli, yüzde 60'ını yabancı misafirler oluşturdu. Yerli turistler otellerimizi tercih sebebi faaliyetlerine olan ilgisi ve içde yaşanan artış etkili oldu. Yabancı misafirlerin ilgisini ise Türkiye'nin zengin tarihi, kültürel mirası, doğal güzellikleri, plajları, gastronomisi ve turistik aktiviteleri sayılabilir.rıca otel ve konaklama tesislerinin kalitesinin yükseltilmesi, hizmet standartlarının iyileştirilmesi de yabancı misafirlerin tercihlerini etkileyen faktörler olarak öne çıkıyor. Ülkemizin avantajı çeşitli faaliyetlerine uygun olması. Bununla birlikte Türklerin konukseverliği ve ilişkilerindeki becerileri de otelcilik sektöründe bir avantaj. 2024 yılına baktığımızda ise Türkiye sektörünün geleceği olumlu görünüyor. Türkiye'nin daha fazla seyahatsever çekme yönündeki çabaları ve altyapı geliştirme yatırımlarıyla birlikte sektörün gelişmesi bekleniyor.''

Sürdürülebilir kavramına önem verilmesiyle birlikte çevreye duyarlı tesislerin ve turistik faaliyetlerin artacağını öngördüklerini açıklayan, kampi, tiny house konaklamalarının sektörde yeni bir kapı açılabileceğinin altını çizen Köseoğlu Accor'un da bu konuda geliştirdiği markaları olduğunu, teknolojinin gelişimiyle birlikte akıllı telefonlar, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin turistlerin seyahat deneyimini zenginleştirecek ve interaktif bir şekilde destinasyonları keşfetmelerini sağlayacağını söyledi.