• 29 Ocak 2022 10:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Adalet Bakanı istifa etti, TÜİK Başkanı görevden alındı, Adli Tıp’a başkan atandı

Bu haberi dinleyin
29 Ocak 2022 Adalet Bakanı istifa etti, TÜİK Başkanı görevden alındı, Adli Tıp’a başkan atandı

Son dönemin yaygınlaşanların “Görevden af”larını isteyenlere biri daha eklendi. Adaletı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı’ndan görevden affını isteyerek istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip'ın imzaladığı Resmi Gazete'deki kararlar yine gece yarısı yayımlandı. 

İstifa eden Abdülhamit Gül, kararın açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adaletlığı görevindenrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adaletımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum” ifadelerini paylaştı. 

Bu arada son dönemin en çok tartışılan kurumlarından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer görevinden alındı, yerine Erhan Çetinkaya atandı. Kurumda açık bulunan başkan yardımcılığına da Doç. Dr. İbrahim Demir atandı.

Öte yandan Adli Tıp Başkanlığı’na danı kurumda başkan yardımcılığı görevini 2015 yılından bu yana sürdüren Hızır Aslıyüksek atandı. Aslıyüksek,nı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’ın oğlu Bilal’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti’nin üyesi.