• 28 Eylül 2021
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Ağaoğlu: Milas projesi çevreci olacak, oturma alanı yüzde 10’u geçmeyecek

Bu haberi dinleyin
28 Eylül 2021 Ağaoğlu: Milas projesi çevreci olacak, oturma alanı yüzde 10’u geçmeyecek

Ağaoğlu İnşaat’ın Net Holding ile birlikte Muğla-Milas’taki projesinin çevreci olacağı savunuldu.

Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamada proje ile ilgili olarak son dönemde çıkan haberlerin eksik bilgilendirmeden kaynaklandığı savunularak kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği duyulduğu belirtiliyor.

Açıklamada şöyle deniyor :

Yenilenebilir enerji ve turizm alanında da önemli yatırımları bulunan grubumuz, Muğla – Milas Turizm Yerleşkesi projesini de sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçirmek için çalışmaktadır. Projenin tamamı çevreye duyarlı uluslararası USGBC (US Green Building Council) tarafından verilen LEED-ND (Leed for Neighborhood Development) sertifikasının gerektirdiği esaslara göre planlanmaktadır. 

Oturum alanı yüzde 10’u geçmeyecek

Proje dahilinde imarlı ve mülkiyeti tarafımıza ait olan yaklaşık 4,8 milyon metrekare arazi üzerindeki taban oturum alanının yüzde 10’u dahi geçmeyeceği öngörülmektedir. Arazinin geri kalan yüzde 90’lık kısmı ise yeşil alan, bölge halkı ile geliştirilecek.

Arazimizde, 1988’den beri bölgenin en önemli çevreci figürlerinin himayesinde Bodrum’un en büyük ağaç ve bitki seralarından biri geliştirilmiş ve düzenli bakımları yapılmaktadır. Bölgenin dokusuna uygun olarak geliştirilen ağaç ve bitkiler ile bölgenin en yeşil yerleşkelerinden birini yapabilmeyi arzu etmekteyiz. 

Konut değil yaşam alanı 

Proje tüm kesimlere hitap eden eğitim, kültür-sanat, sağlık, turizm, teknoloji, spor gibi birçok alt konsepti de içeren ve dünya standartlarında bir anlayışla tasarlanmaktadır. Projede yer alacak 18 delikli golf sahası ile Milas Bölgesi, bölgedeki diğer golf sahası yatırımları ile golf turizmi için önemli destinasyonlardan biri olma şansını yakalayacaktır. Golf turizmi bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlayacaktır. 

Suyu denizden, enerji güneşten

Gelişmiş ülkelerde ve bölgedeki tüm büyük otellerde olduğu gibi son teknoloji deniz suyu arıtılarak kullanım suyu elde edilecek ve kullanılan atık su tekrar arıtılarak yeşil alanların da sulanması sağlanacaktır. 

Yatırımlar şirket tarafından yapılacak

Altyapı ve çevre ile ilgili yatırımlar şirketin kendi kaynakları ile yapılacak olup belediye ve kamuya hiçbir ek yük getirmeyecektir.