• 25 Kasım 2021 10:35
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

AKTOB Başkanı Yağcı: Oyunun yeniden kurgulandığı bir dönemdeyiz

Bu haberi dinleyin
25 Kasım 2021 AKTOB Başkanı Yağcı: Oyunun yeniden kurgulandığı bir dönemdeyiz

AKTOB’un düzenlediği 11. Uluslararası Resort Kongresi, Antalya Lara’daki Nirvana Cosmopolitan’da başladı. Kültür veı Mehmet Nuri’un da katıldığı kongre AKTOB Başkanı Erkan Yağcı’nın açılış konuşması ile start aldı.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, kongrenin açılışında şunları söyledi:

“AKTOB Türkini büyüme sürecinde sektörün sesi olmuştur. Bizler sektörün geleceğinde vizyon oluşturan birlikleriz. Bu kongrenin 11.’sini düzenliyoruz. Bu kongrede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Covid-19 aşısının küresel anlamda yaygınlaşması ile kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılmış ve uçak seferleri başladı. Yaptığımız çalışmalarda Cumhurbaşkanımıza, Kültür veımıza, İçişleriımıza, Dışişleriımıza, Sağlıkımıza, meslek birliklerine bu zor dönemde katkıları için birliğimiz adına teşekkür ediyorum.

Turizm hareketlerini konuşurken salgın yokmuş gibi düşünmemeliyiz

Salgının başından bu yana yapılanların takdir edilmesi gereken bir dönem yaşıyoruz. hareketlerini konuşurken salgın yokmuş gibi düşünmemeliyiz. hareketlerini başlatmak için çok yoğun çaba harcadık. Bu noktadaımız Mehmet Nuri’arıca çok teşekkür ediyoruz.

İnsan kaynaklarımızı korumak en önemlilik konumuz oldu. sektörü toparlanırken sektörün gelecekte daha sağlam olabilmesi için hareket etmeliyiz. Riske dayalı çözümler bulmak çok önemli. Geçtiğimiz haftalarda yapılan bir toplantıda krizden en çok etkilenen sektörünün toparlanması ve dayanıklılığı için desteklerin devam edeceği bildirildi.

Seyahatlerin sorunsuz olması hedefleniyor. Bu da gelecek için bizi umutlandırıyor. İş birliği ve koordinasyon krizlerin en önemli argümanıdır. Sağlık ve hijyennı kararlılıkla sürdürülmelidir.

Oyunun yeniden kurgulandığı bir dönemdeyiz

Bu kadar kısa sürede toparlandıysak devletimize ve sektörümüze güvenimizden kaynaklanmaktadır.in çeşitlendirilmesi, sezonun uzatılması gerekmektedir. Oyunun yeniden kurgulandığı bu dönemde hedeflerimizi gerçekleştirmede birincisi yönetişim, ikincisi finansman ve üçüncü nokta da sistemler ve araçlar önemlidir. TGA, esnek ve hızlı hareket edebilmiştir.

Sağlık ve iklim krizleri ile dengesi bozulan dünya içini sürdürülebilir kılmalıyız. Daha dayanıklı bir için ortak bir vizyon oluşturabiliriz.ci çevreye saygılıdır. İnsanlar huzur içinde eğlenmek istiyor. Bunun için mutfağından ön bürosuna sunulan hizmetlerin sürdürülebilir olması gerekiyor.

2022 için beklentiler olumlu... Dibi gördük artış çıkışa geçiyoruz

Yetenekli işletmeler ve yetenekli destinasyonlar önemlidir. Söylem ve eylemi birlikte yaratmak gerekiyor. 50’den fazla sektörden mal ve hizmet alıyor. Pandemide olmayınca bu sektörler de durdu. 2022 için beklentiler olumlu. Dibi gördük artış çıkışa geçiyoruz.

Pandeminin üstesinden geldik ve geleceğini için çalışacağız.