• 06 Mayıs 2024 08:01
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Alkoçlar Otelleri resmen iflas etti

Bu haberi dinleyin
06 Mayıs 2024 Alkoçlar Otelleri resmen iflas etti

 

Sahiplerinden Ender’ın Sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in damadı olması ve AKP ile ilişkisi nedeniyle çeşitli imtiyazlar sağlanması ile sık sık gündeme gelen, 1950 yılında kurulmuş 21 yurt içi ve yurt dışı otel işletmesi olan zincir iflas etti.

Alkoçlar uzun süredir içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talep etmişti. Ancak mahkeme şirketin borçları ile baş edemeyeceğine karar verince dava sonuçlanmadan otel zincirinin şubeleri teker teker kapanmıştı.

60 milyon borç var

4 Nisan'da ilan edilen iflasla birlikte şirketin tasfiye süreci de başlarken şirketin 60 milyon liranın üzerinde borcu olduğu belirtildi.

75 yıl önce kurulan, Bursa Uludağ merkezli Otelcilik zincirinin Bursa Uludağ, ve Antalya’da 10'dan fazla oteli bulunuyordu. 1950 yılında kurulmuş 21 yurt içi ve yurt dışı otel işletmesi yapan, Türkiye'de bin 400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi ve yüzde 100'ü Hülya Koçyiğit'in damadı Ender'ın sahibi olduğu Otelcilik ve AŞ, 2018 yılında konkordato talebinde bulunmuştu. sektöründe 70 yılı geride bırakan, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin tedbir kararı verdiği konkordato süreci devam ederken ve Alaçatı'daki otellerini kapatan için yargılama devam ederken, konkordato raporunda şirketin teknik olarak iflasta olduğunu ortaya koyan dosyaya mahkeme 60 milyon lirayı aşkın borcu bulunan şirketin iflasına karar verdi.

Adı değiştirildi ama sonuç değişmedi

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi geçen 16 Haziran'da şirketin iflasına karar verdi. Yargılama devam ederken şirketin Otelcilik unvanı yerine Amaç Otelcilik unvanı kullanılsa da sonuç değişmedi. 

Alkoçlar'ın web sitesinde Ender Elkoçlar imzası ile yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

''Alkoçlar Oteller Grubu 1950 yılında kurulmuş ve kurulduğu tarihten itibaren Türkiye’nin en eski yerli ve milli otel zinciri olarak birçok ilke imza atmıştır. 70 yılda; 21 yurtiçi ve yurtdışı otel işletmesi yaparak, konaklama ve eğlenceyi birleştirerek her zaman ilkleri yapmaya çalışmıştır. otelleri Yönetim Kurulu 2020 yılında ve konaklama bölümünden çıkma kararı alarak ve elindeki otelleri devredereki konaklama bölümünü kapatmaya karar vermiştir. Geçen bu 70 yıl içerisinde gerek Türkiye ekonomisine büyük yatırımlar yapmış, gerek ise sektöre binlerce çalışan kazandırarak istihdamı teşvik etmiştir. Bu durum ise adına geride bıraktığı en büyük kazancı olmuştur. Senelerce bize destek olan başta mesai arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, seyahatlerine ve bizleri tercih eden tüm yerli ve yabancı misafirlerimize şükranlarımızı sunarız. Bundan sonra devam eden diğer sektörlerimizde denı ilke ile yola devam edeceğiz. olarak birlikteliğimizin sürdüğü yıllar içerisinde müşteri memnuniyetinden, gülen personel ilkesinden hiç vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.''