• 28 Şubat 2024 09:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Alman tur operatörleri bu yıl için çok iyimser

Bu haberi dinleyin
28 Şubat 2024 Alman tur operatörleri bu yıl için çok iyimser

Avrupa seyahat endüstrisinin merkezi’daki tur operatörleri bu yılı ilişkin iyimser beklentilerini dile girmeye devam ediyor. Tur operatörleri bu yıl ciroda yüzde 18 gibi iddialı bir büyüme beklediklerini söylüyor.

Tur operatörleri; Travel Data + Analytics, Tats Travel Agency Mirrorve Midoco Travel Index gibi sektöre ilişkin veri derleyen şirketler ile bu verileri değerlendiren uzmanlar da 2024 yılının iyimser beklentilerin destekler biçimde iyi başladığını söylüyor.

Pazar araştırması çalışmaları, Tatil ve Seyahat Araştırmaları Derneği'nin (FUR) Seyahat Analizi ve Gelecek Araştırmaları Vakfı'nın analizi de, bu yıl seyahat davranışının pandemi öncesi düzeyde olmasını veın diğer tüketici harcamalarından tasarruf etme olasılığının daha yüksek olmasını bekliyor.

Almanya Seyahat Acentkeleri Birliği (DRV) de uzun mesafeli seyahatlerin bu yıl büyümenin itici güçlerinden biri olmasını bekliyor. 

Almanya’da yayınlanan fvw için|TravelTalk editörü Klaus Hildebrandt tur operatörlerinin bu iyimserliklerini değerlendirirken 46 tur operatörünün 2022/23 yılında gösterdikleri performansın bu beklentiyi desteklediğini belirterek milyarlarca satış yapan şirketlerden birkaç milyon avro cirolu küçük şirketlere kadar tüm şirketler geçen yıl iyi performans gösterdiklerini söylüyor.