• 29 Eylül 2021 15:47
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Almanların sonbahar tatilinde Antalya birinci sırada”

Bu haberi dinleyin
29 Eylül 2021 “Almanların sonbahar tatilinde Antalya birinci sırada”

HolidayCheck´in verilerine göre´daki sonbahar tatili dönemine denk gelen 4 Ekim ile 1 Kasım arasındaki günlerde Antalya Bölgesi açık arada birinci sırada.

HolidayCheck´e göre Antalya Bölgesi´nin bu kadar çok tercih edilmesinin başlıca nedeni son derece iyi olan performans/fiyat oranı. Dünyadaki diğer tatil bölgeleri geçen iki yıllık dönemde fiyatlarda artışa geçerken, Antalya Bölgesi´ndeki fiyatlar hemen hemennı kaldı, sadece yüzde ikilik küçük bir artış gözlemlendi.

O yüzden Türkiye´ninın Akdeniz bölgesinde açık ara en çok sevilen destinasyon durumunda olduğu ikinci sırada Mayorka olduğu belirtiliyor.

Haberde Mayorka´da tatil yapmak isteyenlerin yüzde on oranında bir fiyat artışını kabul etmek zorunda bırakıldığı Mayorka´nın komşu adaları Ibiza ve Menorka´da bu artış yüzde 15´i bile bulduğu aktarılıyor.

Almanlar tarafından sonbahar tatili için en çok tercih edilen destinasyonlarda üçüncü sırada ise´ın Girit ve Rodos Adaları yer alıyor. Orada da tatilcileri yüzde on oranında bir fiyat artışı bekliyor ki bu fiyat artışı´ın kara bölgelerinde yüzde 20´yi, hatta 50´yi bile bulabilir.