• 23 Kasım 2023 12:13
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’da maske zorunluluğu geri geldi

Bu haberi dinleyin
23 Kasım 2023 Almanya’da maske zorunluluğu geri geldi

 

Almanya'da soğuk algınlığı, grip ve vakaları artmaya devam ediyor. Ülkede şu anda yaklaşık 7 milyon kişi solunum yolu hastalığıyla mücadele ediyor. Bu durum, giderek daha fazla hastanenin maske zorunluluğunu geri getirmesine neden oldu. Tübingen ve Marburg üniversite hastaneleri, tüm hastalar ve ziyaretçiler için maske takılmasını zorunlu hâle getirdi. Marburg'darıca ziyaretçi kısıtlaması da uygulanmaya başladı.

Bonn Üniversitesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hendrik Streeck, maske zorunluluğuna başından beri karşı olduğunu ve şu anki kısıtlamaların abartıldığını savunuyor. Streeck, sadece riskli alanlarda kısa süreli maske zorunluluğunun mantıklı olabileceğini, ancak hastanenin tamamında maske zorunluluğuna ve ziyaretçi kısıtlamasına kesinlikle karşı olduğunu söyledi.

Uzmanlar, risk gruplarınaya karşı yeniden aşı yaptırmaları yönünde de çağrıda bulunuyor. Yasal Sağlık Sigortası Doktorları Birliği Başkanı Andreas Gassen, aşılara yönelik talebin düşük olduğunu belirterek, "Geçmişteya karşı aşı yaptırmaya yönelik muazzam kamuoyu baskısı göz önüne alındığında, bu şaşırtıcı olmayabilir. Pek çok insan anlaşılır bir şekilde aşılardan bıktı. Ancak bu risk grupları için sorunlu. Onların gripten de korunmaları gerekiyor" dedi.

Aile Hekimleri Birliği Başkanı Dr. Markus Beier ise, "Korona, uygun aşı koruması olmadan özellikle savunmasız gruplar için hâlâ ciddi bir hastalık.nı durum grip için de geçerli. Şiddetli bir grip sezonunda 10 binlerce insan bu hastalıktan ölüyor" diye konuştu.

Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gaß da, "STIKO tavsiyesi kapsamına giren herkes kovid aşısı yaptırmalı. Bu, kendi ciddi hastalığınıza ve hastanelerin aşırı yüklenmesine karşı en iyi koruma" dedi.