• 01 Aralık 2023 08:09
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’da satışların yarısından fazlası klasik acentelerden gerçekleşti

Bu haberi dinleyin
01 Aralık 2023 Almanya’da satışların yarısından fazlası klasik acentelerden gerçekleşti

 

Almanya’da tur operatörleri satışlarının en büyük bölümünü seyahatlerinin yaptığını söylüyor.

Bunu söyleyenlerden biri deleri küstüren TUI. TUI satışlarının yüzde 70’ininler eliyle gerçekleştiği belirtiliyor. 

Schauinsland-Reisen de seyahatlerinin yaptıkları satışların toplam satışlarındaki payının yüzde 65 olduğunu, Alltours ve DER Touristik’in de satışlarının yüzde 60’ının seyahatleri üzerinden gerçekleştiğini söyledi.

DER Touristik Central Europe Genel Müdürü Ingo Burmester, mevcut rezervasyon gelişimi açısından "birçok müşterinin yeniden kişisel tavsiyelerden giderek daha fazla faydalandığı" söyledi.

Alltours satış müdürü Georg Welbers, satışlarının yüzde 55’inilerin yaptığını söylerken, FTI yöneticisi Richard Reindl 2022/2023 mali yılında seyahatleri aracılığıyla yapılan rezervasyonların oranının çevrimiçi ticarete göre arttığını belirtti.

“Acenteler geri döndü"

Sabit seyahat satışları, 2023 yılında da büyük tur operatörlerinin önde gelen satış kanalı konumunu korudu. Hatta bazı durumlarda salgını sırasında internetten satışa giden hisselerin bir kısmını geri aldı bile. Alltours satış müdürü Georg Welbers, "Seyahatleri geri döndü" dedi.

Seyahatleri en önemli satış kanalıdır

Seyahat eğilimleri ile ilgili çalışmalarıyla bilinen FUR yönetim kurulu üyesi Guido Wiegand geçtiğimiz günlerde Leipzig'deki Alman Seyahat Halkası İşbirliği'nin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada,online ve diğer kanallardan doğrudan satışların paket tur için önemli olmadığını seyahatsi dışındaki kanalların payının düşük tek haneli aralıkta olduğunu ve yıllardır artmadığını söyledi.