• 30 Eylül 2021 22:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’da turizmciler seçimde Liberaller ve Yeşiller’e oy vermiş

Bu haberi dinleyin
30 Eylül 2021 Almanya’da turizmciler seçimde Liberaller ve Yeşiller’e oy vermiş

Geçen hafta (26 Eylül Pazar günü)’da yapılan seçimlerdecilerin Yeşiller ve liberallere oy vermiş.

Fvw Dergisi’nde yer alan haberde yapılan bir anket sonuçlarına göre seyahat endüstrisi profesyonellerinin yeşiller ve liberallerden yana olduğu, çıkan sonuçlardan memnun olmadığı belirtiliyor.

Haberde seçim sonuçlarınıne nasıl yansıyacağı konusunda bir şey söylemek için erken olduğu belirtilerek bu aşamadaki memnuniyetsizliğin seçimlerde tercih edilen liberallerin oy kaybetmesi dolayısıyla kurulacak hükümette etkilerinin zayıf kalmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Haberde profesyonelleri arasında yapılan ankette, FDP ve Yeşiller’in yüzde 24’er oy oranı ile birincilik için kafa kafaya yarıştığı ancak sonuçların böyle çıkmadığı belirtiliyor.

Sektör profesyonellerinin Yeşiller’e yönelik tercihlerinde milletvekili Markus Tressel, son yıllarda sektör ile yakın ilişkisi ve sektör sorunlarını meclise taşımasının etkili olduğu belirtiliyor.

Turizmciler Tressel’i konularında yüksek düzeyde uzmanlığa sahip bir politikacı olarak görüyor. Tressel Federal Meclis'e girdiğinden beri Parlamentonun Komitesi üyesiydi. Tresselcilerin pandemi ortamında düzenledikleri yürüyüşlere katılmış mitinglerde konuşma yapmıştı. Tressel pazar günü yapılan seçimde aday olmamıştı

26 Eylül’de yapılan seçim sonucu

Sosyal Demokrat Parti (SPD): yüzde 25,7 (206 koltuk)

CDU/CSU Hristiyan Demokrat Birlik: yüzde 24,1(196 koltuk)

Yeşiller yüzde 14,8 (118 koltuk)

Liberal Demokrat Parti (FDP) : %11,5 (92 koltuk)

Almanya için Alternatif (AfD) : %10,3 (83 koltuk)

Die Linke yüzde 4,9 (39 koltuk