• 06 Ocak 2024 11:09
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’daki otel ve restorancılar çiftçilerin Berlin’deki KDV’yi indirme çağrısı eylemine katılacak

Bu haberi dinleyin
06 Ocak 2024 Almanya’daki otel ve restorancılar çiftçilerin Berlin’deki KDV’yi indirme çağrısı eylemine katılacak

Almanya’daki Otel ve Restorancılar Birliği (DEHOGA) KDV oranının eski hali olan yüzde 7’ye indirilmesi için çiftçilerin de katılacağı bir eylem yapacak.

15 Ocak’ta yapılacak eylem için üyelere gönderilen çağrı yazısında eylemin tarım ve ulaştırma endüstrisi tarafından ülke çapında düzenlenen "Biz olmazsak Gıda Olmaz" eylem haftasının son eylemi olarak gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Çağrı yazısında şöyle deniyor:

“DEHOGA olarak ortağımız ve destekçimiz olarak çiftçilerle dayanışma içinde arkadaşımızın yanındayız. İlgili diğer sektörlerle birlikte, vergi artışları ve sübvansiyon kesintilerinin insanların günlük yaşamlarını çok daha pahalı hale getirdiğine, işletmelere zarar verdiğine ve bu nedenle tersine çevrilmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz. 

19 Aralık'tan bu yana çiftçi birlikleriyle temas halindeyiz.

Konuyla ilgili eylem biz de katılmaya davet edildik, bundan mutluluk duyuyoruz. Çünkü 2 Kasım'da gıdanın tek tip vergilendirilmesi için başlattığımız dernekler ittifakına çiftçi derneği yüzde 7 ile destek verdi. 

Endüstrilerimiz sonuçta tek bir hedefte birleşiyor: Gıdanın uygun fiyatlı kalması gerekiyor. Gıda üretim ve işleme sektörleri 2024 yılında 2023 yılına göre daha kötü durumda olmamalıdır.

Ülkedeki herkesi Berlin'e gelmeye ve sektörün en önemli mesajlarını barışçıl ve güçlü bir şekilde aktarmaya çağrılıyor. Eylemin amacı yiyecek-içecek sektöründe gıdada  yüzde 7'ye geri dönüştür.