• 14 Aralık 2023 12:34
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’dan sonra Fransa’dan da korona artıyor uyarısı geldi

Bu haberi dinleyin
14 Aralık 2023 Almanya’dan sonra Fransa’dan da korona artıyor uyarısı geldi

 

Almanya'da vakaları hızla artmaya devam ediyor. Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre, son haftalarda vakaların oranı yüzde 54 arttı. Bir haftada vakaların görülme sıklığı (insidans) ise 100 bin kişi başına 1.700 yeni vakaya ulaştı.

Almanya’dan sonra benzer bir uyarı da Fransa’dan geldi.

Fransa Halk Sağlığı Merkezi,virüsün yeni varyantı JN.1’in yayılmasına karşı uyarıda bulundu.

Yeni türün ülke genelinde hızla yayıldığını belirten uzmanlar, aşı çağrılarını yineledi. Yeni varyanta bağlı olarak hastanelerdeki yatış süresinin uzadığına dikkat çekildi. Yetkililer, Sağlıklığını aşı kampanyası başlatmaya çağırdı. 

Lauterbach: Noel'de büyük dalga bekleniyor

Almanya Federal Sağlıkı Karl Lauterbach, geçen gün yaptığı açıklamada Noel döneminde güçlü bir hastalık dalgası konusunda uyarıda bulundu. Lauterbach, atık suların, şu anda büyük bir dalgayı işaret ettiğini söyledi.

Lauterbach, Noel'e iki hafta kala, en kısa zamandaya karşı aşılanması, evden çalışmayı tercih etmesini ve kapalı alanda Noel partilerinden kaçınılması çağrısında bulundu.

Sağlıkı, Bild gazetesine verdiği demeçte, “Korona tehlikesi hafife alınıyor., her grip sezonunda rahatlıkla yakalanabileceğiniz bir soğuk algınlığı değil. Bağışıklık sistemini zayıflatıyor, bu da çoğu zaman tamamen iyileştirilemeyeceği anlamına geliyor” dedi.

Sadece yaşlılara ve daha önce hastalığı bulunanlara değil, herkese çağrıda bulunan SPD’li, “Noel ağacının altında hastala olmak istiyorsanız, önümüzdeki birkaç gün içinde mümkün olduğunca çabuk aşı yaptırmalısınız - ideal olan grip veyanı anda aşılanmak” dedi.

Lauterbach, “Noel’de tatile gitmek veya aile büyüklerinizi ziyaret etmek istiyorsanız dikkatli olmanızı ve günlük hayattan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Festivalden önceki son iki haftada bu kişilerin "her türlü enfeksiyondan mümkün olduğunca kaçınmaları" gerekiyor. Aksi takdirde veya grip, tüm tatil planlarınızı bozabilir veya ebeveynler ve büyükanne ve büyükbabalar için tehlike oluşturabilir.

Lauterbach, “Virüslerin kutlamamızı bozmasına izin vermeyelim. Enfeksiyondan kaçınılması, ek bir Noel hediyesi gibidir.” dedi.