• 15 Kasım 2023 00:42
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya: “Vergiler yükseltilmesin, mültecilerden kısılsın”

Bu haberi dinleyin
15 Kasım 2023 Almanya: “Vergiler yükseltilmesin, mültecilerden kısılsın”

Almanya'da, restoranlarda 2020'den beri yüzde 7 olan KDV'nin, yeniden yüzde 19'a çıkarılması planı FDP tarafından tepkiyle karşılandı. FDP, KDV’yi yükseltmek yerine 'mültecilerden kısmayı' öneriyor.

Hükûmetin küçük ortağı FDP, KDV indirimin devam etmesini ve buradan kaynaklanan yaklaşık 1,8 milyar avroluk vergi açığının sığınmacılara verilen destekten kesilmesini istiyor.

FDP Meclis Grubu Başkanı Christian Dürr, sığınmacıların gelecekte daha hızlı sürede çalışmaya başlaması ve çalışmak istemeyen sığınmacılara yönelik desteklerin de azaltılması çağrısında bulundu. 

Bild gazetesine konuşan Dürr, ”Bu şekilde çok daha fazla insanı işgücü piyasasına entegre edebilir ve yurttaşlık parasından en az 1,8 milyar avro tasarruf edebiliriz.” dedi.

Federal Çalışmaı Hubertus Heil’ın, mültecileri turbo işe yerleştirme planına göre, mültecilerin gelecekte Yurttaşlık Parası (Bürgergeld) ile yaşamak yerine kendi geçimlerini sağlamak zorunda kalacak. 

Dürr, “Ukraynalılara yönelik turbo istihdam önlemlerinin, çalışmasına izin verilen diğer tüm mültecileri de kapsayacak şekilde genişletilmesi” çağrısında bulundu.

Alman Otelciler ve Restoran İşletmecileri Birliği (DEHOGA) Başkanı Ingrid Hartges de “KDV yüzde 7 kalmalı” dedi.