• 08 Mart 2024 09:19
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya vize randevu sistemini değiştiriyor

Bu haberi dinleyin
08 Mart 2024 Almanya vize randevu sistemini değiştiriyor

Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerince yapılan açıklamada 18 Mart'tan itibaren randevu sisteminde değişiklik yapılacağı bilgisi verildi.

Yapılan açıklamaya göre randevu süreci bundan sonra iki adımda işlenecek.

İki aşamalı randevu sürecinin ilk aşamasında başvuru sahiplerinin randevu bekleme listesine kaydolmaları ve buna dair mail almaları gerekli.

İkinci aşamada ise vize başvurularının harici hizmet sağlayıcı aracılığıyla iletilmesi için gerekli olan tarih bildirimini alacaklar. 

İlk aşamada, başvuru sahipleri randevu bekleme listesine kaydolmaları ve buna ilişkin e-postayla almaları gerekiyor. 

İkinci aşamada ise, vize başvurusunun harici hizmet sağlayıcı iDATA aracılığıyla iletilmesi için gerekli olan tarih bildirimini alırlar. 

Randevular, yalnızca randevu kayıtlarının kronolojik sırasına göre tahsis edilir. Bundan böyle, müsait randevu bulabilmek için uzun zaman alan aramalara artık gerek kalmayacak. Bu yeni kayıt seçeneği 18 Mart 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek. 

Schengen vizesi için randevu alırken dikkat edilmesi gereken koşullar ise şu şekilde : 18 Mart 2024 tarihinden itibaren atamalar yalnızca’nın Türkiye’deki dış temsilciliklerinin internet sitesinde yer alan randevu sistemi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru formu, sunulacak belgeler, randevu takvimi vb. web sitesinde yer alıyor. 

Vize başvurusu için randevular, harici hizmet sağlayıcısı iDATA’nın başvuru için randevu bekleme listesindeki kayıtlarının kronolojik sırasına göre yapılıyor.
Randevu kaydı ücretsizdir ancak vize başvurusunun yapılması amacıyla randevunun onaylanması için hizmet ücretinin bir bölümü olarak bir ön ödeme yapılması gerekir.