• 12 Eylül 2022 21:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Amsterdam Havalimanı: Personel yok, uçuşları durdurun

Bu haberi dinleyin
12 Eylül 2022 Amsterdam Havalimanı: Personel yok, uçuşları durdurun

Amsterdam Schipol Havalimanı personel eksikliği nedeniyleşirketlerinden 7 saat süreyle tüm uçuşları iptal etmelerini istedi.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı,şirketlerinden yerel saat ile 16.00 ile 23.00 saatleri arasındaki tüm uçuşları iptal etmelerini istedi.

Avrupa'nın en yoğun havalimanlarından olan Schiphol'da güvenlik personeli eksikliği nedeniyle oluşan uzun kuyruklar yolcuların uçaklarını kaçırmalarına neden oluyor. Schiphol Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar Nisanından bu yana zaman zaman kesiliyor. Yüzlerce uçuşun iptal olduğu havalimanında uzun kuyruklar rutin hale gelmiş durumda.

“Mecbur kaldık”

Havaalanın işletmesini üstlenen şirket tarafından yapılan açıklamada, "uzun bir süre yaşanan sıkıntıların ardından görülen iyileşmeden sonra Schiphol’de yeniden bu önlemleri almak zorunda kalmayı beklemiyorduk. Terminaldeki çalışanlar, herkesin bugün seyahat edebilmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Ancak ne yazık ki yolcuların uzun bekleme süreleri göz önüne alındığında uçuşlarını kaçırma ihtimalleri bulunuyor." denildi.

Havayolu şirketlerine tazminat ödenecek

Açıklamada, yapılan bu çağrıya uyup, seferlerini iptal edenşirketlerine gerekli tazminatın ödeneceği aktarıldı.

13 bin uçak bileti iptal edildi

Schiphol Havalimanı’nın personel eksikliği ve yoğunluk nedeniyle kısıtlamaya gitme kararının ardından haziranında 240 uçuş kaldırılırken 13 bin bilet de iptal edildi.

Schiphol’de yaşanan personel eksikliği nedeniyle yazlarındaki yoğunluktaşirketlerinden yolcu sayısını günlük ortalama olarak 13 bin 500 azaltmaları gerektiği duyurulmuştu.

Uçuşların yüzde 41,5'inde gecikme yaşanmıştı

CNN Travel'in 26 Mayıs-19 Temmuz tarihlerindeki uçuşların rötar durumuna göre oluşturduğu "en problemli havalimanları" listesinde dördüncü sırada yer alan Schiphol'de belirtilen tarihlerdeki uçuşların yüzde 41,5'inde gecikme yaşandığı kaydedilmişti.