• 12 Ocak 2024 11:09
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Antalya’da ‘Akıllı şehir’ uygulaması başlamalı”

Bu haberi dinleyin
12 Ocak 2024 “Antalya’da ‘Akıllı şehir’ uygulaması başlamalı”

Antalya’nın Türkiye’nin ‘Turizm başkenti’ olmanın yanı sıra artık yalnız bir resort destinasyonu olmadığını söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, " Destinasyon cazibesinin her geçen yıl arttığı Antalya, bu nedenle dinamik işletmeler ve destinasyonlar, sosyal ve estetik çekiciliklerin yanı sıra diğerlerinden farklı olan benzersizliği de göstermek zorunda. Antalya'nın mevcut turistik kaynakları pek çok benzersizliği de içinde barındırıyor” dedi.

Akıllı şehir

Kavaloğlu, "Hem işletmelerimizin hem de destinasyonun çevrimiçi varlığını, etkili dijital yönetimini, katma değerli dijital hizmetlerin dinamik kişiselleştirilmesini sağlama yönünde gerekli alt yapının oluşturulması yönünde çalışmalar hızlandırılmalı, destinasyon bazında da akıllı şehir uygulamaları başlatılmalıdır" dedi.

AKTOB Başkanı Kavaloğlu şunları söylüyor: "Dünya seyahat pazarından her geçen yıl pazar hacmini büyüten çevrimiçi seyahat pazarında; gezgin profili konaklama tesisi, cazibe merkezleri, etkinlikler, gastronomi gibi pek çok bileşeni içinde barındıran seyahatleri deneyimlemek istiyor. Sürekli gelişen ve değişen bilgi ve iletişim teknolojileri ile turistler web siteleri ve mobil uygulamalar aracılığıyla destinasyonlarıyla ilgili anlık bilgileri hızlı bir şekilde elde edebiliyor. Onun için destinasyon bazında akıllı şehir uygulamaları başlatılmalıdır."