• 23 Şubat 2021 22:33
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Antalya Havalimanı güvenlik ve hijyen önlemlerini artırarak sürdürüyor

Bu haberi dinleyin
23 Şubat 2021 Antalya Havalimanı güvenlik ve hijyen önlemlerini artırarak sürdürüyor

Antalya Fraport TAV Havalimanı’nda sosyal mesafe, hijyen, termal kamera. temassız ısı ölçerlerin yanı sıra havalimanına İl Sağlık Müdürlüğünce iki sağlık bilimi kuruldu, PCR testi uygulanmaya başlandı.

Antalya Fraport TAV Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, aldıkları önlemlerin dünyada kabul gördüğünü, hatta örek alındığını söyledi. Güvenli seyahat hizmetiyle Antalya'nın uluslararası rakiplerine göre daha fazla yolcu ağırladığım aktaran Varol, kente geçen yıl yaklaşık 3.5 milyon turistin gelmesinde havalimanında alınan önlemlerin de etkili olduğunu bildirdi. 

Varol, geçen yılki önlemleri artırarak bu yıl da uyguladıklarını ifade ederek. "Birçok turist rezervasyonlarını bu yıla erteledi. Bölge güvenli mi havalimanı, oteller gerekli önlemleri almış mı? diye bir takip söz konusu. Bu açıdan sürdürülebilirlik çok önemli" dedi. 

Türkiye'de PCR Test Laboratuvan kurulan ilk havalimanlarından birisinin Antalya Havalimanı olduğuna işaret eden Varol, bugüne kadar çok sayıda yolcuya hiçbir aksaklık yaşanmadan. mağduriyet oluşturmadan hizmet verildiğini dile getirdi. Varol, şöyle konuştu: "PCR Test Laboratuarı havalimanının dış kısmında, yolcu testini burada yaptırıyor. sonucunu da buradan alıyor. Pozitif olduğunda hiç terminale girmeden hastaneye yönlendiriliyor. Dışarıdan pozitif vakaların gelmemesi, geldiğinde de gerekli önlemlerin alınması yönünde de kontrol mekanizmaları oluşturuldu. Havalimanındaki düzenlemelerde teknolojik değişimlere de uyum sağlandı Yolcularımıza en yüksek değerde hizmeti verelim, onlar da bunlardan rahatsız olmasınlar, güvenli geliş ve gidişlerini sürdürsünler."

Antalya Sağlık İl Müdürü Ünal Hutur de Antalya'da 18 PCR Test Laboratuvarı bulunduğunu söyledi.