• 08 Şubat 2022 09:18
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

ANVR'den tepki : Seyahat kısıtlaması artık modası geçmiş bir uygulama

Bu haberi dinleyin
08 Şubat 2022 ANVR'den tepki : Seyahat kısıtlaması artık modası geçmiş bir uygulama

Hollanda Seyahatleri Birliği (ANVR), seyahat kısıtlamalarını, ‘Modası geçmiş’ bir eylem olarak değerlendirdi. ANVR Başkanı Frank Oostdam, klinik tablonun daha hafif olduğu Omicron varyantına karşı, eski önlemlerle mücadele edilmemesi gerektiğini savundu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Hollanda Seyahatleri Birliği (ANVR), hükümetin seyahat tavsiyesini, ‘modası geçmiş bir karar’ diye değerlendirerek, tepki gösterdi. ANVR Başkanı Frank Oostdam, klinik tablonun daha hafif olduğu Omicron varyantına karşı, eski önlemlerle mücadele edilmemesi gerektiğini savundu.

Artık seyahat kısıtlamaları getirmenin bir anlamı yok

Neredeyse 2 yıldır Avrupa Birliği dışındaki noktalara seyahat düzenlenemediğini vurgulayan Oostdam, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği makamlarının araştırmalarına işaret ederek, “Daha az rahatsızlığa yol açan Omicron varyantı her yerde yaygın. Bu nedenle artık seyahat kısıtlamaları getirmenin bir anlamı yok” diye konuştu.

ANVR Başkanı’na göre, Hollanda’nın kararı hem iş hem de tatil amaçlı seyahat edenler için gereksiz engeller yaratıyor. Bu nedenle sektör temsilcileri, hükümeti seyahat tavsiyelerini gözden geçirmeye çağırıyor.