• 17 Aralık 2021 21:02
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"Apartlar Alanya’nın turizmdeki değeridir, konuta dönüştürülmesin”

Bu haberi dinleyin
17 Aralık 2021 "Apartlar Alanya’nın turizmdeki değeridir, konuta dönüştürülmesin”

Alanya Belediye Başkanı Yücel, sektörü temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda İskandinav turistlerin tercih ettiği apart otellerin yıkılarak konuta dönüştürülmesinin Alanyaini olumsuz etkilediğini belirterek bunun önüne geçmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Yücel’in sektörünün temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda 2021 sezonuna ilişkin değerlendirmeler ve 2022 yılına ilişkin beklentiler de ele alındı.

Alanya’nın kontrollü büyümesi için yapılan ve yapılacak olan çalışmalara ilişkinde değerlendirme yapan Yücel apart otellerin yıkılarak konuta dönüştürülmesinin önüne geçmek için mücadele ettiklerini söyledi. Yücel "Son 10 yılda tesisleri yıkılarak konuta dönüştürüldü. İskandinav  turistlerin tercih ettiği apart otellerin yıkılması Alanyaini olumsuz etkiledi. ve ticareti korumak için apart otellerin yıkılmasından rahatsızlık duyuyoruz, bunların önlemini alarak apartinin devam etmesini sağlamak istiyoruz, dünyanın en güvenli şehri olan Alanya'nın değerlerini korumak istiyoruz" dedi.

Yücel'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili. Türkiye Seyahatleri Birliği Bölgesel Yürütme Kurulu (TURSAB) Başkanı Bilal Korkmaz, otelciler, seyahatsi yöneticileri, Alanya-Gazipaşa Havalimanı yöneticileri ve Alanya Belediyesi birim amirleri katıldı.