• 26 Nisan 2024 08:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Aşırı ziyaretçi trafiğine karşı alınan önlemler, getirilen düzenlemeler

Bu haberi dinleyin
26 Nisan 2024 Aşırı ziyaretçi trafiğine karşı alınan önlemler, getirilen düzenlemeler

 

Bir süreden beri Avrupa ve diğer ülkelerde aşırı ziyaretçi trafiğini önlemeye yönelik protesto eylemleri üzerine kamu yönetimleri çeşitli önlemler alıyor düzenlemeyle gidiyor.

İspanya’nınnın Tenerife bölgesi sokağa döküldü. Mallorca ve Mâlaga'da halk, turistlere "Gelmeyin" diyor. İtalya ve Hollanda'da da "aşırı" korkusu yaşanıyor. 

Alp Dağları'nın eteklerindeki Como Gölü de turist akınından şikayetçi. İtalya Venedik’te turistlmerden 5 euro ücret alınmaya başladı.

İtalya'nın Como Gölü de aşırıle mücadele adına günübirlikçi vergisini değerlendiriyor. Yılda 1.4 milyon ziyaretçi çeken, 146 kilometrekarelik yüzölçümtiyle İtalya'nın üçüncü büyük gölü olan Como Gölü, yılda 1.4 milyon ziyaretçinin akınına uğruyor. 

Como Belediye Başkanı Alessandro Rapinese "Artık yeter" diyor. Başkana göre "Devrimler somut önlemlerle başlar ve biz bu uzun yolculuğa hazırız." 

Amsterdam kent konseyi de "Yeni otellere hayır" kararı aldı. Amaçları "Kenti, kent sakinleri ve ziyaretçiler için yaşanabilir kılmak ve korumak." Turistlerin otel konaklamalarını yılda 20 milyonun altında tutulacak.

Aşırı korkusu Avrupa sınırlarını da aştı. Japon Bayındırlık Ulaştırma velığı'nın yolcuları otobüslerden demiryollarına yönlendirmesi trafik sıkışıklığını azaltmak için çalışıyor

Tayvan da turistlere vergi getirmeyi değerlendiriyor.