• 12 Mayıs 2022 08:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

ATOR: THY’nin blok koltuk uygulaması iyi ama fiyatlar arttı

Bu haberi dinleyin
12 Mayıs 2022 ATOR: THY’nin blok koltuk uygulaması iyi ama fiyatlar arttı

 

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), yaz sezonu için’dan Türkiye’ye uçuşların’nin Türk kökenli tur operatörlerine sağlanan blok koltuklar ile gerçekleştiğini bunun charter uçaklara göre daha pahalıya mal olduğunu belirterek otel fiyatlarının da yüzde 10 arttığını açıkladı.

Mayıs tatillerinde’dan Antalya’ya gelen yolcuların çoğunun tur operatörlerinin blok koltuk rezervasyonu yaptığı Türk Hava Yolları uçuşlarıyla Türkiye’ye uçtuğunu belirten ATOR, ancak bu tür ulaşımın tur operatörleri için charter uçak kiralamadan daha pahalıya mal olduğunun da altını çizdi.

ATOR, Batı yaptırımları sonrası meydana gelen ulaşım krizi nedeniyle artan seyahat maliyetlerinin Rus turistler için konaklama fiyatlarını daha da önemli hale getirdiğini vurgularken, uzmanlar, seyahat maliyetlerinin talepteki artışı engellediğini söylüyor.

ATOR’a konuşan sektörü temsilcileri, halen’dan Türkiye’ye turist akışında geçen yıla göre en az yüzde 16 oranında bir azalma beklerken, bu sezon Rusların Antalya otellerindeki payının yüzde 25-30 seviyelerinde olacağını tahmin ediyor.