• 06 Şubat 2022 21:44
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Avrupa’da kısıtlamaları kaldıran ülkelere yenileri eklendi, hangi ülkede durum ne

Bu haberi dinleyin
06 Şubat 2022 Avrupa’da kısıtlamaları kaldıran ülkelere yenileri eklendi, hangi ülkede durum ne

Korona virüs salgınına karşı önlem olarak konulan kısıtlama ve getirilen düzenlemeleri kaldıran ülkelere hergün yenileri ekleniyor. 

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson “Artık toplumu tamamen açmanın zamanı geldi” diyerek tüm kısıtlamaların 9 Şubat’tan itibaren kaldırılacağını açıkladı. Bu kararın alınmasında yüksek aşılama oranı, daha az kişinin yoğun bakım gerektirecek kadar hasta olması ve hastalıkla mücadele konusunda daha fazla bilgiye ulaşılmasının önemli olduğu belirtildi. 

Yapılacak düzenlemeler ile evden çalışan personel için düzenleme yapılacak ve personelin kademeli olarak işyerlerine dönüşü sağlanacak.

Almanya’da kısıtlamalar 19 Mart’ta kalkacak

Avrupa’da yayılan kısıtlamaları hafifletme konusu’da da gündeme geldi.

FDP Meclis GrubuTemsilcisi Johannes Vogel de, "Koalisyon hükümetinin istediği gibi 19 Mart'ta önlemleri sona erecek" dedi. 

Federal Sağlıklığı sözcüsü de yaptığı açıklamada, Enfeksiyondan Korunma Yasası uyarırsa, mevcut önlemlerinin yasal dayanağının 19 Mart'ta sona ereceğini doğruladı. 

Avrupa'da kimi ülkeler Kovid-19 kısıtlamalarını tamamen kaldırırken kimileri de hafifletiyor..

■ DANİMARKA: Ülkeye girişte uygulanan kısıtlamalar dışında tüm kısıtlamalar kaldırıldı.

■ NORVEÇ: Kısıtlamaların çoğu kaldırıldı.

■ FİNLANDİYA: Restoranların gece saat 24:00 e kadar açık kalmasına izin veriliyor ancak gece kulüpleri 1 Mart’a kadar kapalı tutulacak. 14 Şubat’tan itibaren kültür ve spor etkinliklerinde katılımcı sayısı serbest bırakılacak. 1 Mart’tan itibaren tüm kısıtlamaların kaldırılması planlanıyor.

■FRANSA:Etkinliklere katılma sayısıyla ilgili kısıtlamaları kaldırılıyor ancak restoran ve çeşitli etkinliklere katılmak için aşı karnesi gösterme zorunluluğu değişmiyor.

■AVUSTURYA:Kısıtlamaları kaldırırken 18 yaş üzeri herkesin aşı karnesi olma zorunluluğu getiriliyor.

■İTALYA: Kısıtlamalar kaldırılırken ülkeye giriş şartları da kolaylaştırılıyor. AB yurttaşlarının aşı karneleri varsa test gösterme zorunluluğu kalkıyor.