• 08 Nisan 2021 22:11
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Avrupa’da tatil için gidilecek ilk 10’da Türkiye 9. sırada

Bu haberi dinleyin
08 Nisan 2021 Avrupa’da tatil için gidilecek ilk 10’da Türkiye 9. sırada

 

Avrupa’da seyahat kısıtlamaları devam ederken kısıtlamalar kalktığında tatil için hangi destinasyonların tercih edileceği öğrenilmeye çalışılıyor.

Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC)’nin hazırladığı konuyla ilgili "Yurt İçi ve Avrupa İçi Seyahat için Raporu’nda Avrupalıların yüzde 48'inin Covid-19 aşılarının geliştirilmesi ve onaylanmasına bağlı olarak seyahat planlaması konusunda iyimser olduğu belirtiliyor.

10 Avrupa ülkesinde anket

ETC raporu kapsamındarıca bir anket düzenlendiği, anketten de,virüsün (Covid-19) Avrupalıların seyahat planları üzerindeki etkisi ve önümüzdekilarda gidilecek yer ve deneyim türleri, tatil dönemleri ve seyahatle ilgili endişeler ile ilgili tercihleri hakkında güncel bilgiler sağladığı belirtiliyor.

Şubatında düzenlenen anket ile, Covid-19 krizi ışığında 10 yüksek hacimli kaynak pazarından (Almanya,, Fransa, Hollanda, İtalya, Belçika, İsviçre,, Polonya ve Avusturya) Avrupa yurttaşlarından yanıtlar toplandı.

Ankete katılanların yüzde 56'sı yaz tatili yapma konusunda olumlu düşünürken yüzde 27'si önümüzdeki altı içinde seyahat etmek istemediğini söylüyor.

İlk 10’da Türkiye 9. sırada

Anketteki tatile çıktığınızda nereye gitmek istersiniz sorusuna katılımcıların büyük bölümü Avrupa içi diyor. Avrupa içi ülkeler için de; yüzde 10.4, yüzde 9 İtalya, yüzde 7 Fransa, yüzde 6.2, yüzde 5.2 diyor. Türkiye bu listede yüzde 3.5 ile 9. sırada yer alıyor.

Tatile ne zaman çıkabileceğinizi düşünüyorsunuz sorusuna yüzde 46 ile Temmuz ve Ağustos yanıtını veriyor. Mayıs Haziran’da tatile çıkabileceğini söyleyenler yüzde 29

Ankete göre seyahate çıkma isteği en yüksek yüzde 79 ile Polonya ilk sırada. O’nu yüzde 64 ile İtalya, yüzde 57 ile Avusturya, yüzde 56 ile izliyor.