• 19 Kasım 2021 22:53
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Avusturya’da başlayan yeniden kapanmanın Avrupa geneline yayılmasından endişe ediliyor

Bu haberi dinleyin
19 Kasım 2021 Avusturya’da başlayan yeniden kapanmanın Avrupa geneline yayılmasından endişe ediliyor

Artan Covid 19 vakaları üzerine Çeşitli ülkelerde yeniden kapanmalar başladı. Avusturya’da Corona virüsü vakalarının bir türlü yavaşlatılamadı. Geçen hafta aşı olmayanlara sokağa çıkma yasağı getiren Avusturya’da yetkililer önlemleri artırarak Pazartesi gününden itibaren sokağa çıkma yasağını uygulayacağını duyurdu.

Batı Avrupa’da sokağa çıkma yasaklarını uygulayacak ilk ülke olacak Avusturya’da corona virüsü aşısı ise zorunlu hale getirildi. Kısa bir süre önce göreve başlayan Avusturya’nın Başbakanı Alexander Schallenberg, 1 Şubat 2022 itibariyle corona virüsü aşısının zorunlu olacağını da duyurdu.

Yeniden kapanmaların olabileceği olasılığı üzerine  Avrupa borsalarında endeksi  düştü.  Almanya'da tecrit önlemleri getirilebileceği olasılığı ardından turiam hisseleri artıdan eksiye döndü. Tahvil getirileri eksiye dönerken Avro ve hisse senedi piyasaları sert geriledi.

Koronavirüs vaka sayılarının tırmanışa geçtiği'da, Başbakan Angela Merkel ve Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz ile bir araya gelen eyalet başbakanları salgınla mücadele için yeni önlemler konusunda uzlaşmaya vardı. Yeni önlemler, aşı olmayanlara daha sık test zorunluluğu ve salgının durumuna göre bazı kısıtlamalar öngörüyor.

Alman meclisinde yeni önlemleri kabul edildi

Almanya'da koalisyon görüşmelerini sürdüren Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından hazırlanan tasarı, dün Federal Meclis'te onaylanmasının ardından bugün de Eyalet Temsilcileri Meclisi (Bundesrat) tarafından onaylandı.

Yeni kurulacak hükümetin göreve başlaması ile muhalefet partisi durumuna düşecek Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin iktidarda olduğu eyaletlerin başbakanları yeni enfeksiyon yasasını eleştirmelerine rağmen onay verdi. Saksonya-Anhalt Başbakanı Reiner Haseloff ve Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Hendrik Wüst, eyalet yönetimlerinin salgınla mücadelede yasal zeminden mahrum kalmamaları için bu yasayı onayladıklarını ifade etti.

Almanya'davirüs salgını ile mücadele için koalisyon görüşmelerini sürdüren Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından hazırlanan yeni enfeksiyon koruma yasası Federal Meclis'te oy çokluğu ile kabul edildi.