• 29 Haziran 2021 00:22
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy'dan Göbeklitepe’ye yeni isimler: 12 tepe, Güneydoğu piramitleri

Bu haberi dinleyin
29 Haziran 2021 Bakan Ersoy'dan Göbeklitepe’ye yeni isimler: 12 tepe, Güneydoğu piramitleri

 

Kültür veı Mehmet, GAP Bölgesi Tanıtım ve Markalaşma Projesi kapsamındaki "Mezopotamya" markasının tanıtımı için geldiği Şanlıurfa'da, gazetecilere yaptığı açıklamada "Göbeklitepe çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha tepemiz var. Artık 12 tepe diyeceğiz. Bununla ilgili büyük bir çalışma var" dedi.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Göbeklitepe'nin civarında birtakım önemli merkezleri daha keşfettiklerini söyleyen, şöyle devam etti:

"Aslında artık Göbeklitepe, Göbeklitepe ile sınırlı değil. Göbeklitepe çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha nokta tepemiz var. Buradan detayını ilk kez vermiş olacağız ve artık 12 tepe diyeceğiz. 12 tepe ile ilgili büyük bir çalışma var, tamamlanmak üzere, eylülında tanıtımını yapacağız. Dünyanın bir çok üniversitesiyle, arkeoloji konusunda uzmanlaşmış kazı başkanlarıyla da iş birliği yaparak 12 tepeyi dünya lansmanı şeklinde sunacağız. Dünyada çok popüler bir yer haline gelecek, hatta Güneydoğu'nun Piramitleri diyebiliriz buna. "