• 27 Ağustos 2022
  • 0
  • 0 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy: Destinasyon tercihinde mutfak etkili oluyor

Bu haberi dinleyin
27 Ağustos 2022 Bakan Ersoy: Destinasyon tercihinde mutfak etkili oluyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, dünyada seyahat edenlerin yüzde 80'inin destinasyon seçiminde tercih yaparken, yeme ve içme imkan ve çeşitliliğini mutlaka göz önünde bulundurduğunu söyledi.

Tokat Belediyesi’nin Tokat Gastronomi Festivali’ne katılan Ersoy, gastroturizmi stratejik alan olarak belirlediklerini anlattı.

Türkiye'nin, dünyanın en zengin ve nitelikli mutfak kültürüne sahip ilk üç ülkesinden biri olduğunu belirten Ersoy, şunları söyledi:

"Bu kıymetli mirasımızı etkili biçimde tanıtarak Türk mutfağının markalaşmasını sağlamak, bizim için büyük, önemli bir hedef. Gastronomi turizmi, aynı zamanda nitelikli turisti de çekerek turizm gelirlerini önemli ölçüde artırıyor. Tokat da gastronomi olarak baktığımızda şanslı bir şehrimiz. Tarladan sofraya lezzet yolculuğu için her şey bu bölgede bulunuyor."