• 09 Şubat 2022 15:18
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy Emitt Fuarı açılışında açıkladı: Turizm Meslek Birliği yasası geliyor

Bu haberi dinleyin
09 Şubat 2022 Bakan Ersoy Emitt Fuarı açılışında açıkladı: Turizm Meslek Birliği yasası geliyor

Kültür veı Mehmet, Meslek Yasası hazırlanması için başlayacaklarını söyledi.

İstanbul Beylikdüzü’ndeki Tüyap Fuar Merkezi’ndeki 25. Uluslararası Doğu Akdeniz Fuarı (EMİTT)’in açılış töreninde konuşan 2021 yılına ilişkin verileri açıkladıktan sonra, Meslek Birliği Yasası'nın bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek . “Eğer biz nitelikli turist almak,de üst sıralara çıkmak istiyorsak sınıflandırılmasını tamamlamamız gerekiyor. Eski yasalar çağın gerisinde kaldı. Şimdi biz yarından tezi yok. STK’larını da toplayarak meslek yasasını hazırlamaya başlayalım ve bu yıl içinde Meclis’e gönderelim. Biz bu yönde çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Bakande 2021 yılı hedeflerinin üzerine çıkıldığını turist sayısının yüzde 87 artışla 30 milyona, gelirleri ise yüzde 103 artışla 24 milyar dolara çıkardıklarını söyledi.

Ersoy, “Daha fazla turistin Türkiye’yi tercih etmesi için tur operatörleri ile iş birliklerini artırdık. V çıkışının 2022’de de devam edecek ve rakamların daha da artacak. Bu senenin geliri hedefini 35 milyar dolar olarak koyduk. Bunu daha da yukarı çıkaracağız. Kişi başı gelirdeki artış da nicelik değil nitelik merkezli 2023 stratejisi konusunda adım adım ilerlediğimizi gösteriyor” şeklinde konuştu.