• 16 Kasım 2023 21:23
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy:  “Türk Tarihi Müzesi” kurulması çalışmamız var”

Bu haberi dinleyin
16 Kasım 2023 Bakan Ersoy:  “Türk Tarihi Müzesi” kurulması çalışmamız var”

 

Kültür veı Mehmet Ankara'nın birikimini daha da zenginleştirme çalışmaları kapsamında Türk Tarihi Müzesi kurulmasının da planları arasında olduğunu söyledi.

Bakan ATO Congresium'daki başlayan Travelexpo fuarının açılışında yaptığı konuşmada UNESCO'ya yönelik çalışmalarının da hız kesmeden sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

" Ankara’mızın en önemli kültürel değerlerinden olan Polatlı Yassıhöyük'teki Gordion Antik Kenti ile Anadolu'nun Orta Çağ dönemi ahşap direkli ve kirişli camileri arasında olan Ahi Şerafettin Camisi'nin UNESCO Kalıcı Miras Listesi'ne alınması bizi sevindiren bir gelişme oldu. İnşallah UNESCO Kalıcı Miras Listesi'ndeki kültür varlıklarımızın sayısını her yıl daha da artıracağız. 

Yine, Ankara Atatürk Kültür Merkezi binasında, Türk tarihini, başlangıcından itibaren her dönemiyle yansıtan yazılı ve sözlü tarihimizi, yaşantımızı her türlü belgesiyle, objesiyle ortaya koyan, bunları tek bir çatı altında toplayan Türk Tarihi Müzesi'nin kurulması da planlarımız arasındadır. 

Sergi salonları, interaktif ekranlar ve estetik detaylarla zenginleştirilecek müzede depo müze, kütüphane, dijital sergi salonları yer alacaktır. 

Bu kapsamda, AKM binasının müze ve kütüphaneye dönüştürülmesi hususunda mühendislik ve teşhir tanzim proje çalışmaları başlatılmıştır."