• 02 Ocak 2022 21:14
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy:

Bu haberi dinleyin
02 Ocak 2022 Bakan Ersoy:

Kültür veı Mehmet , “Antalya’mıza bu yıl yurtdışından gelen turist sayısında büyük bir artış gözlemledik. Kesin sayılar bugün belli olacak ama Antalya’ya bu yıl 9 milyon 90 bin civarında bir turist girişi oldu. Genel olarak baktığımızdade bu yıl, ülke olarak yurtdışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, gelirde ise 24 milyar doları yakaladık. Şunun altını özellikle çizmek isterim ki, bu rakam geçen seneye göre yüzde 100 bir artış demektir” ifadelerine yer verdi.

Antalya’nın Serik ilçesinde yapımı tamamlanan Serik 2 Atık Su Arıtma Tesisi ve Bağlantılı Altyapı Tesislerinin açılışı gerçekleştirildi. 66 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen tesis 2050 yılına kadar bölgenin atıksu sorununu çözecek. Açılışa Kültür veı Mehmet Nuri, Antalya AK Parti milletvekilleri Atay Uslu, Kemal Çelik, Mustafa Köse, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Tesisin açılışında konuşan Mehmet, “Kültür velığı olarak ülkemizin 81 şehrinde ve dünyanın dört bir yanında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ancak her zaman söylediğim gibi Antalya’ya, Antalya’nın geleceğine yapılan hizmetler bizim içinrı bir mutluluk kaynağıdır. Antalya’nın gerek ülkemizin yurtdışına açılan en önemli kapısı olması gerekse her geçen gün artan potansiyeli, şehri dünyainin de en önemli merkezlerinden biri haline getirdi. Bu açıdan şehrimizin sahip olduğu bu potansiyeli çok iyi değerlendirmek mecburiyetinde olduğumuzun her daim bilincindeyiz” sözlerine yer verdi.

“Ülke olarak yurtdışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, gelirde ise 24 milyar doları yakaladık”

Kültür velığı olarak Antalya’yı sadece tek bir noktadan değil çok geniş bir bakış açısıyla değerlendirdiklerini belirten, “Potansiyelini bir bütün olarak ele alıyor, sadece bugüne ilişkin değil Antalya’nın geleceğine dair en doğru adımları atıyoruz. Bu kapsamda pandeminin de etkisinin azalmasıyla birlikte Antalya’mıza bu yıl yurtdışından gelen turist sayısında büyük bir artış gözlemledik. Kesin sayılar bugün belli olacak ama; Antalya’ya bu yıl 9 milyon 90 bin civarında bir turist girişi oldu. Genel olarak baktığımızdade bu yıl, ülke olarak yurtdışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, gelirde ise 24 milyar doları yakaladık. Şunun altını özellikle çizmek isterim ki, bu rakam geçen seneye göre yüzde 100 bir artış demektir. Önümüzdeki sezon çok daha büyük rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz. 2022 yılında genel olarak ülkemizi, özelde ise Antalya’yı daha yoğun bir sezon bekliyor” dedi.