• 29 Eylül 2022 23:05
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy :

Bu haberi dinleyin
29 Eylül 2022 Bakan Ersoy :

Kültür veı Mehmet, İleriye dönük rezervasyonlar iyi geliyor. Yıl sonuna revize hedeflerin de geçileceğine inanıyorum” dedi.

İstanbul’daki otelcilerin oluşturduğu Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) Intercontinental Hotel İstanbul'da yapılan "Aylık Bilgilendirme Toplantısı" konuşan şunları söyledi:

"2022'nin ilk 9lık döneminde ulaşılan rakamlar, Türkiye'nin, revize ettiği hedeflerine bir adım daha yaklaştığının göstergesidir. İleriye dönük rezervasyonlar da oldukça iyi geliyor. Yıl sonuna revize hedeflerin de geçileceğine inanıyorum. 2016'da 62 dolara kadar gerileyen kişi başı gecelik konaklama gelirini, 2016'ya göre yüzde 35 artış kaydederek, 83 dolara çıkartmayı hedefliyoruz.

Bakan, İstanbul'un pandemi öncesi turist sayısını mayısında yakaladığının altını çizerek, İstanbul'un yıl sonunda yaklaşık 15 milyon ziyaretçiyi misafir edeceğini öngördüklerini söyledi.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin de salgın sonrasında Türkiye'nin uluslararası arenasına en hızlı dönüş yapan ülkeler arasında olduğunu söyledi.