• 23 Mart 2024 08:57
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakanı Ersoy, “Turist sayısında 3'ncü ülke olmayı hedefliyoruz”

Bu haberi dinleyin
23 Mart 2024 Bakanı Ersoy, “Turist sayısında 3'ncü ülke olmayı hedefliyoruz”

Kastamonu'daciler ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Kültür veı Mehmet, Türkiye'nin en çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmasını hedeflediklerini belirterek, "Turizm konusunda dünyayı takip eden değil, tüm dünyaca takip edilen, stratejileri belirleyen ülke olduk" dedi.

Bakan’un AKP’li adaylara oy isteme ve destek amaçlı gezilerinin devamo olarak Rıfat İlgaz Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya AKParti Kastamonu milletvekilleri Serap Ekmekçi, Halil Uluay, AKP Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş katıldı. 

Toplantıda konuşan, Türkiye'nin en çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olması için çabaladıklarını belirterek "Artık çok daha iddialı hedefler koyabiliyoruz. Geçen sene rekor kırdık. 7'inci sıralardan önce 6'ıncı sıraya, 4’ncülüğe kadar geldik. 56,7 milyon ziyaretçi ağırladık, Daha önceki rekorda 2019 yılına aitti. Bundan sonra rekorlar kırarak sektörü olarak büyümeye devam edeceğiz. Bu seneki hedefimiz de 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar gelir. 2028'e kadar bu rakamları 100 milyar dolara çekmek gibi bir iddiamız var. Dünya 4'üncüsü olmak da yetmez, inşallah dünya 3'üncülüğüne geleceğiz ve en çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olacağız. Eskiden, 10 yıl önce Türkiye sadece deniz, kum ve plajla ön plana çıkıyordu. 2-3 tane ana ürünü vardı, Şimdi 60'dan fazla ürünü ile Türkiye sahasına çıkmış durumda" ifadelerini kullandı. 

Bakan'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.