• 20 Şubat 2021 23:05
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakanlığın pandemi sonrası tanıtım stratejisi ve hedef pazarları

Bu haberi dinleyin
20 Şubat 2021 Bakanlığın pandemi sonrası tanıtım stratejisi ve hedef pazarları

Salgın nedeniyle zor bir yılı geride bırakan Türkiyei, 2021-2023 döneminde geleneksel pazarlarındaki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ilave olarak, alternatif ve alternatif pazarlara yönelik özel çalışma yürütecek.

Türkiye’nin AB’ye verdiği Katılım Öncesi Ekonomik Reform Programı’nda, salgın döneminde güvenlie odaklanan tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yeni yönü anlatıldı. Dünya'dan Mehmet Kaya imzalı habere göre, 2021 yılı içinde gastronomi, inanç, bisiklet ve sağlıki gibi alanlara özel iletişim kampanyaları düzenleneceği açıklandı.

Bu kapsamda, geleneksel pazarlar yanında, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya gibi yükselen pazarlara yönelik özel olarak 2020 yılında tasarlanan tanıtım ve pazarlama faaliyetine 2021’de başlanacak.

Alternatif unsurlarına yönelik girişimler yoğunlaştırılacak 

Bunun yanı sıra,i 12a yaymak ve alternatif unsurlarına yönelik girişimler yoğunlaştırılacak. Bu kapsamda, gastronomi, inanç, kongre, kültür, kıyı, sağlık, kış, spor ve yaylai türlerini kapsayan özel hareketliliği için çalışma yapılacak.

Sağlık ve termal ile 12

Bu türleriyle, genel olaraki 12a yaymak, kişi başına harcamayı artırmak,i ülke geneline yaymak amaçlanıyor. Planda, “Özellikle gastronomi, yürüyüş, bisiklet, sağlık, termal gibi amaçlarla seyahat edenlerin ülkemize gelişlerinin ve seyahat deneyimlerinin artırılması için yerel yönetimlerle işbirliği içinde projeler gerçekleştirilecektir” denildi.

Programda yurt dışında Türkiye ürün ve destinasyonlarını pazarlayan tur operatörleri ve profesyonellerine yönelik internet üzerinden eğitim verilmesinin de planlandığı açıklandı.

Destinasyon bazlı tanıtım 

Reform programında, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yeniden yapılandırıldığı hatırlatılarak yerel tanıtım yapmaya uygun hale getirildiği belirtildi.

İllerdeki bilgi birikiminden faydalanılarak bölgesel tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin desteklenmeye başlanacağı da programda yer aldı. Bölgesel yaklaşımın GoTurkey platformu üzerinden de yürütüleceği belirtildi.

Yeni Türkiye logosu 

Programda, GoTurkey platformu, sosyal medya ve internet mecralarında hedeflenmiş iletişim, yüksek gelir grubu için yazılı basın reklamı, TV reklamları, kanaat önderlerinin ve gazetecilerin Türkiye’de ağırlanması, uluslararası ‘influencer’

kişilerin tanıtımda kullanılması, farklı dillerde yeni web sitelerinin açılması gibi temel iletişim-pazarlama araçlarının kullanımının planlandığı belirtildi. Arıca daha önce gündeme gelen ancak gerçekleştirilmeyen için yeni bir Türkiye logosunun belirlenmesi çalışmasının 2021’de yapılacağı belirtildi.