• 15 Eylül 2021 01:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Banka kredileri ödenemiyor,  yapılandırma çare değil, faizler yüksek”

Bu haberi dinleyin
15 Eylül 2021 “Banka kredileri ödenemiyor,  yapılandırma çare değil, faizler yüksek”

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu pazarının devreye girmeyeceğinin anlaşılmasıyla birlikte Marmaris’te ikinci banttaki otellerin kapanmaya başladığını söyledi.

Bu yıl yalnız Temmuzında bir ölçüde iş yapabildiklerini belirten Bülbüloğlu, bunun da turistik işletmelerin aldıklarıleri geri ödemelerinde ciddi sıkıntıya neden olduğunu söyledi.

“Bu yıl geçen yıldan kötü geçti” diyen GETOB Başkanı şunları söyledi:

“Geçen yılı sıkıntılı geçirdik. Esnaf dahil hepimiz aldık. Şu an geçen yıl aldığımızleri de ödeyemiyoruz. Daha önceden borçlarıyla 2020’ye girenlerin büyük sıkıntıları var. Artık Merkez Bankası’nın takibine düşme seviyelerine geldiler. Şimdi bir sonra yine oteller kapanacak. 8-9 daha yine kapalıyız. Yaz sezonunu bekleyeceğiz. Sıkıntılı bir durum var.”

Bülbüloğlu,lerin geri ödenmesinde yaşanan sıkıntıları çözmek amacıyla Kültür veı Mehmet Nuri’un öncülüğünde Bankalar Birliği, kamu bankaları ve özel bankaların genel müdürlerinin katılımıyla bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Sıkıntılarımızı anlattık. Bir, iki bankadan Marmaris’e özel bir yapılandırma çıktı. Ama umduğumuz kadar da rahat değil tabii. Faizler çok yüksek. Bu hafta da özel sektör bankalarından böyle bir paket çıkmasını bekliyoruz. Bizi yaşatmaları lazım ki 2022’de para kazanalım, 2022 sonundalerimizi ödemeye başlayalım.”