• 08 Aralık 2020 22:09
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Basılı katalog konusunda kim ne diyor ne yapıyor

Bu haberi dinleyin
08 Aralık 2020 Basılı katalog konusunda kim ne diyor ne yapıyor

Basılı katalog konusunda TUI, FTI, DER, Alltours ve Schauinsland ne diyor, ne yapıyor?

Tur operatörlerinin basılı katalog yayınlayıp yayınlamaması tartışmaları sürüyor

Tartışmalarda konununvirüs salgını öncesinden de gündemde olduğu covid19 ile tartışmanın devam ettiği belirtiliyor.

Almanya’da yayınlanan Fvw dergisinde tur operatörlerinin konuyla ilgili durumu ele alındı.

Yazıda basılı katalog çıkarmayacaklarını açıklayanlara yenileri eklenirken bazılarının basılı katalogdan vazgeçmediği belirtiliyor.

FTI Basmayacağız

Örneğin FTI 2021 yılı için herhangi bir katalog basmayacağını açıklarken Neue Wegen gibi özel organizatörler de önümüzdeki sezon için basılı katalogdan vazgeçti.

Alltours: Yalnız elektronik

Alltours da 2021 yaz kataloglarını elektronik geçişli broşürler olarak oluşturdu. 

Alltours sözcüsü, "Katalog daha sonra, ile ilgili durum belli olunca basılacak. Değişikliklere göre tepki vereceğiz" Katalog vereceğimiz birçok seyahatsi zaten kapalıdır” dedi.

TUI: 35 katalog basacağız

Buna karşılık basıl kataloğu savunanlar da var.

TUI katalogların artık 15 yıl önceki kadar önemli olmadığını, ancak bunların gereksiz oldukları anlamına gelmediğini 2021 yazı için bünyesinde olan; TUI, Airtours, TUI Magic Life ve Robinson markaları için 35 katalog basacaklarını söylüyor.

DER: Yaşlılar katalog istiyor

DER Touristik Satış ve Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Kevin Keogh da, "Kataloglar, müşterilerin kendilerine uygun teklifi seçmenin hala en kolay yolu. Golf, wellness ve kamp gezileri gibi niş ürün müşterilerimiz katalogları kaçırmak istemiyor” diyor.

Kevin Keogh DER Touristik'in 2021 yazı için baskı sayıları azaltılmış olan toplam 42 katalogu olduğunu söylüyor.

Schauinsland: Kataloga talep var

"Şu anda kataloglara yüksek talep var" diyen Schauinsland-Reisen da Buna gerekçe olarak da kataloglar olmadan ulaşılması zor olan yaşlı müşteriler olduğunu belirterek “Yaşlı ya da genç olup olmadıklarına bakılmaksızın, tabletteki bir katalog yerine basılı bir katalogdan ilham almayı tercih eden çok sayıda müşteri var" diyor.

Schauinsland Reisen bununla birlikte tur operatörlerinin basılı katalog konusunu yeniden düşünmenin farkına vardığını orta vadede basılı kataloglarda düşüş olacağını söylüyor.