• 13 Temmuz 2023 01:26
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Başka ülkede çalışanlar (expat) için en iyi ve en kötü ülkeler, Türkiye nerede

Bu haberi dinleyin
13 Temmuz 2023 Başka ülkede çalışanlar (expat) için en iyi ve en kötü ülkeler, Türkiye nerede

Ülkesinden başka yerde çalışanların (vasıfsız değil, orta ve üst düzey) oldukları ülkelerde ne kadar memnun olduklarını ölçen "Expat Insider Studie 2023” raporu yayınlandı. 

Yaşam tarzı, kültürü, insanlarla iletişimin kolaylığı, konaklama, ücret ve sağlık hizmeti gibi konularda yabancı çalışanların 53 ülkedeki durumlarının değerlendirildiği araştırmaya göre gurbetçiler (expat) için en çekici ülke Meksika, en kötü yer Kuveyt. Türkiye sondan 3. sırada. 

İlginç olan ise çeşitli açılardan özenilen Norveç'in bu kesim için en kötü ülkeler listesinde 2. sırada olması.

En iyi ilk üç

Rapora göre Meksika; başta yerel halkın cana yakınlığı olmak üzere, konut, ücretler, sağlanan olanaklar ve sosyal yaşam bakımından en iyi yer. Benzer nedenlerle da gurbetçiler için en iyi ülkeler listesinde ikinci sırada. Gurbetçi çalışanlar için en iyi ülkeler listesinde üçüncü sırada Panama var. Panama yabancı çalışanların kolay ve uygun fiyatla kolay konut bulduğu ülke.

Kuveyt’teki gurbetçiler
Rapora göre gurbetçi çalışanlar için en kötü ülke Kuveyt. Gurbetçilerin bu ülkede çalışmaktan memnun olmama nedenlerinin başında boş zamanlarını değerlendirebilecekleri seçenek yokluğu, kendilerini ve fikirlerini açıkça ifade edememe var.

En kötüler

Listenin en sonunda yer alan Kuveyt’i Türkiye yabancı çalışanlar için en kötü ülkeler listesinde 51. sırada sondan üçüncü. Listede Norveç 52. sırada sondan ikinci.

Avusturya yaşam standartları iyi, ama…

Bu arada rapora göre Avusturya’da yaşayan yabancılar, kendilerini yalnız hissediyor. Gurbetçilerle ilgili 53 ülke sıralamasında Avusturya "Yurttaşların samimiyeti" konusunda listenin en sonunda yer alıyor. Buna karşılık Avusturya, yaşam standartları, ulaşım, doğa ve sağlık hizmetleri konusunda göçmenlerden yüksek not aldı.

Gurbetçi çalışanlar (expat) için en iyi ilk 10 destinasyon

Meksika

İspanya

Panama

Malezya

Tayvan

Tayland

Kosta Rika

Filipinler

Bahreyn

Portekiz

Gurbetçi çalışanlar (expat) için en kötü ilk 10 destinasyon

Kuveyt

Norveç

Türkiye

Güney Kore

Almanya

Güney Afrika

İtalya

Malta

Yeni Zelanda

Japonya