• 19 Mart 2024 21:11
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bayram tatili 9 gün oldu

Bu haberi dinleyin
19 Mart 2024 Bayram tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, kamu çalışanlarının bayram öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları açıkladı.

Böylece bayram öncesi 6 Nisan Cumartesi günü başlayan haftasonu tatili ve sonrasında gelen pazartesi ve Salı günü ile bayram sonrasının hafta sonu tatiline gelmesi sonucu bayram tatili 9 gün oldu. Buna göre bayram tatili 6 Nisan’da başlayacak 14 Nisan’da bitecek. 

Erdoğan Cumhurbaşkanı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da Şoför Esnafı ile iftar Programı’ndaki konuşmasında, "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzda paylaşmak istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına idari izne ilişkin yazı gönderildi.

Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Ramazan Bayramı 9 Nisan 2024 Salı günü saat 13.00'te başlayıp, 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."