• 11 Mayıs 2021 07:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Beklenti revize edildi. ETC iyileşmeyi 2024’e erteledi

Bu haberi dinleyin
11 Mayıs 2021 Beklenti revize edildi. ETC iyileşmeyi 2024’e erteledi

 

Almanya, ardından ve Belçika kısıtlamaları gevşetip seyahatlere kısmi kolaylıklar getirse de sektörde bu yaz yaşanabilecek hareketinin yıl başında öngörülenden daha az olacağı bekleniyor.

Tur operatörleri veşirketleri planlarını bu yönde yaparken uluslararası kuruluşlar da daha önceki öngörülerini revize ediyor.

Bunlardan Avrupa Seyahat Komisyonu (Eurpean Travel Comission) ETC, yılbaşında hazırladığıde iyileşmenin başlayabileceği tarih ile ilgili öngörüsünü 2023’ten bir yıl sonrasına öteledi.

ETC, yılın ilk çeyrek verilerini baz alarak yaptığı projeksiyonda Avrupa seyahat endüstrisinde 2019 düzeyine dönüşün ancak 2024’te olabileceğini öngörüyor.

ETC, Avrupa'ya uluslararası hareketini 2021'de 2019 yılının yüzde 46 altında kalmasını bekliyor.

ETC'nin üçlık "Avrupa Eğilimleri ve Beklentileri" raporuna göre, aşılamada görülen kısmi gelişmeler ve bastırılmış talebe rağmen iyimserlik olmak için neden yok.

Raporda yılın ilk çeyreğinde Avrupa'daki destinasyonların turist girişlerinde önemli düşüşler görmeye devam ettiği belirtiliyor.

ETC raporunda sektörde en ağır darbeyii yurt dışından ziyaretçi almaya dayalı olan Akdeniz ülkelerinin yiyeceği ifade ediliyor.

Aşı pasaportu çözüm değil

ETC İcra Direktörü Eduardo Santander, önerilen AB Dijital Yeşilsına değinerek “Şu anda tüketici güvenini yeniden canlandırmak için gereken şey, geçerli seyahat kuralları ve ABsının hızlı bir şekilde piyasaya sürülmesiyle ilgili iletişimin netliğidir” diyor.

İçde hareket olur ama sektörü kurtarmaz

ETC raporunda bu yıl içde "bir miktar artış" olacağı ancak bunun uluslararası trafikteki düşüşü telafi edemeyeceği, içdeki artışın sektörü kurtarmayacağı belirtiliyor.