• 14 Şubat 2021 23:29
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Beklenti vardı ama, kısıtlamalar uzatıldı, Paskalya’da açılma umudu yok

Bu haberi dinleyin
14 Şubat 2021 Beklenti vardı ama, kısıtlamalar uzatıldı, Paskalya’da açılma umudu yok

 

Hristiyanlığın önemli bayramı olan, mart sonu nisan başında kutlanan Paskalya tatilinin seyahat pazarında canlanma yaratması bekleniyordu. Başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde alınan seyahat kısıtlamaları ile otel, restoran vb işyerlerinin açılmasının ertelenmesi üzerine bu yöndeki beklentinin gerçekleşmeyeceği belirtiliyor.

Almanya’da Başbakan Merkel ve eyalet yöneticilerinden bu yönde açıklamalar geliyor.

Alman ZDF televizyonuna konuşan Başbakan Angela Merkel, Kovid-19 kısıtlamalarının hızlıca gevşetilmesi durumunda üçüncü dalgayla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.Schleswig-Holstein'ın Başbakanı Daniel Günther, Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer ve SPD Milletvekili Profesör Doktor. Karl Lauterbach koronovirüsü nedeniyle Paskalya’da restoran ve otellerin kapalı kalacağını bu durumda seyahatlerin olmayacağını söyledi.

Saksonya Başbakanı Kretschmer,'da büyük önlemler ve yoğun maliyetlerle enfeksiyonların sayısı azaldı, bu, tehlikeye atılmamalıdır. Saksonya, buradaki çok sayıda enfeksiyon ve meydana gelenvirüs mutantları nedeniyle Çek Cumhuriyeti ile sınırını büyük ölçüde kapattı. Bu durum Paskalya’da da geçerli olacak dedi

Schleswig-Holstein'ın Başbakanı Günther de alınan önlemler devam ederken kimsenin Paskalya için program yapmamasını istedi. 

SPD Milletvekili Profesör Doktor. Karl Lauterbach ise Paskalya haftalarının, salgınının tehlikeli mutasyonlarla üçüncü dalgasına neden olabileceği için seyahatlerden ve temastan kaçınılması gerektiğini söyledi.

İngiltere’de de Galler’li Mark Drakeford’a Paskalya için Galler'de tatil için rezervasyon yapılıp yapılamayacağı sorusuna yanıt verirken "Önceden rezervasyon yapan herkesin şu anda gördüğümüz gelişmelerin tam olarak bilerek yapması gerekiyor, kimse işlerin o tarihte açılacağını garanti edemez" dedi.