• 22 Nisan 2024 18:59
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

BM, 2027’yi Sürdürülebilir ve Dirençli Turizm Yılı ilan edecek

Bu haberi dinleyin
22 Nisan 2024 BM, 2027’yi Sürdürülebilir ve Dirençli Turizm Yılı ilan edecek

 

BM Genel Kurulu Sürdürülebilir Kalkınma için Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu,e ve sürdürülebilir kalkınma ve dayanıklılığın geliştirilmesindein kritik rolünde sektörün kritik rolüne odaklanan ikinci bir tematik etkinlik düzenledi.

Sürdürülebilirlik Haftası kapsamında BM Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe üye devletlerin, gözlemciler e sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Etkinlikte 2027 yılının Uluslararası Sürdürülebilir ve Dirençli Yılı ilan edilmesine yönelik bir Kararı kabul edildi. Karar, BMini, temalı yılın uygulanması için Hükümetler, BM kuruluşları ve uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışmaya davet ediyor.

Genel Kurul Başkanı Dennis Francis yaptığı konuşmada: "Sürdürülebilir küresel bir sektörüne ihtiyacımız var - yerel olarak üretilen ürün ve hizmetlere olan talebi yerel topluluklara doğrudan ve olumlu fayda sağlayacak şekilde genişleten derin yerel değer zincirlerine sahip bir sektör biyolojik çeşitliliğin korunması, mirasın korunması ve iklim dostu geçim kaynakları için pozitif bir güç görevi gören bir sektör" dedi.

BM Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili de yaptığı konuşmada: “Turizm sektörünün toplumlarımız ve ekonomilerimiz için artan önemi, beraberinde ekstra sorumluluk getiriyor.in can damarının yeniden kesilmesine izin veremeyiz.de dayanıklılık sadece planlama veya krizlere tepki verme meselesi değildir.nı zamanda bu krizlerin altında yatan faktörlerin proaktif olarak ele alınmasıyla da ilgilidir. Sürdürülebilir olmayan tüketim biyolojik çeşitliliğin kaybına, iklim değişikliğine ve salgın hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Dönüştürücü değişimi hızlandıracak politikaları benimsememiz hayati önem taşıyor” dedi.

Kapanışta, Genel Kurul Başkanı, sektörünün karşı karşıya olduğu karmaşık zorlukların üstesinden gelmek için işbirliği ve ortaklığın önemini yineledi ve BM'nin, olumlu değişim için bir katalizör olarak sürdürülebiliri destekleme konusundaki kararlılığını bildirdi.