• 24 Şubat 2022 20:25
  • 0
  • 4 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bodrum’da kış ve kültür turizmi de hızlanacak

Bu haberi dinleyin
24 Şubat 2022 Bodrum’da kış ve kültür turizmi de hızlanacak

Bodrum , tarihi ve kültürel açıdan geniş potansiyele sahip olmasına karşın, üça sıkışmış bir sezonuna sahip. Bu durumu değiştirmek isteyen Belediye Başkanı Ahmet Aras, kışın yapılabilecek etkinliklerin yanısıra, sanatsal faaliyetleri de hızlandırarak sezonunu 12a yaymayı hedefliyor.

Aras Pi Arte TV’de

Arjantin’den Youtube üzerinde yayın yapan Pi Arte TV’nin kurucusu Mahir Mircan’a konuk olan Belediye Başkanı Ahmet Aras, mevcut durumu ve geleceğe ilişkin hedeflerini anlattı.  

Başkan Aras, pandemi öncesi’a 1 milyon turistin geldiğini pandemiyle birlikte sayının 250 bine düştüğünü söyledi.’un yerli-yabancı 2.5 milyon turisti ağırlayabilecek kapasiteye sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Aras bu konuda şunları söyledi: “Bodrum kadim medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Buradain üça sıkışmasını içime sindiremiyorum.’a baktığımızda Turgut Reis, Yalıkavak ve Gümüşlük’ün her köşesinde tarihi kalıntılar, önemli kültürel hazineler olduğunu görüyoruz. Bunların her biri için başlı başına bir değer. Biz de bu değerleri öne çıkararaki 12a yaymayı planlıyoruz.”

Sanatın girdiği yerde vahşet, şiddet olmaz. 

Yedi yıllık ve restoran işletmeciliğinden dolayı sektörüne yabancı olmadığını belirten Aras şöyle konuştu:  

“Deniz, kum, güneş üçlemesine takılani çeşitlendirmek istiyoruz. Günümüzde artık bir kültür alışverişi haline geldi. İnsanlar kültürlerarası alışveriş yapıp, yeni yerler, yeni tatlar ve yeni deneyimleri keşfetmek istiyor. Bu yüzdeni sadece yaz tatilinden ibaret göremeyiz. Çok iyi bir iklime sahip olan’u kışın da yaşanacak canlı bir yer haline getirmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapacağız. Hipokrat’ın doğduğu bu topraklar fauna ve flora açısından son derece zengin. Dağlarımız ilaç olarak kullanılan otlarla dolu.Gastronomi, sağlık, spor ve özellikle son dönemde tarım çok önem kazandığı için agro ve ekoturizme ağırlık vereceğiz.Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi değerlerin’da ciddi izleri var. Kültür-sanat alanında da birçok atölye ve aktivitelerimiz var. Sanatın girdiği yerde vahşet, şiddet olmaz. Kültür ve sanatine ağırlık verip, hem sezonu uzatacağız hem de hak ettiğimiz ziyaretçi sayılarına ulaşacağız.”

Halikarnas Balıkçısı için UNESCO’ya başvuracak

Bodrum’un kendine özgü ürünü Mavi Yolculuk’un öncüsü 'Halikarnas Balıkçısı' Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın anısını canlı tutmak isteriklerini dile getiren Başkan Aras bu konuda şu bilgiyi verdi: “Bodrum’a özgü Mavi Turu, Halikarnas Balıkçısı başlatıp dünyaya tanıttı. Biz de Kabaağaçlı'nın 2023 yılındaki 50. ölüm yıldönümünde O’nun dünyada anılması için UNESCO'ya başvurup 2023’ü ‘Halikarnas Balıkçısı’ yılı ilan etmesini teklif edeceğiz. Halikarnas Balıkçısı için bu yıl da önemli etkinlikler düzenliyoruz. Dünyaca ünlü yazarlar Zülfü Livaneli'nin davetlisi olarak a geliyorlar. Burada Akdeniz edebiyat günleri düzenleyip, resim sergileri, söyleşiler ve şiirlerle Halikarnas Balıkçısı’nın anısını canlı tutarak  O’nu yâd edeceğiz.”

Turisti otele sokmak yetmez

Başkan Aras, Pi Arte TV’nin kurucusu Mahir Mircan’ın’un son zamanlarda yüksek fiyatlarla gündeme geldiğini buna ne diyeceksiniz? Sorusunu özetle şöyle yanıtladı:  

“Bodrum’da geceliği 3 bin dolar bazı yerler var. Buraların yeme-içme fiyatları o segmente göredir. Her fiyat kendi segmentine ve müşterinin beklentilerine göredir.'un her keseye hitap ettiğini söylüyorum. Bu segmentleri dikkate almadan fiyatlardan şikayet etmek doğru değil.  

Bodrum’a gelen her turistin tabii ki daha fazla  para harcamasını istiyoruz., dünyanın her yerinden insanların geldiği önemli bir destinasyon. Gelip, yiyip-içsinler, alışveriş yapıp farklı bir deneyim yaşasınlar. Artık mesele turisti otele sokmanın çok ötesinde.  

Önemli olan buradan mutlu olarakrılıp, bizi iyi anlatıp bizimle iletişimlerini sürdürmelerini sağlamaktır.  

Bunu yaptığımızda, sadece’u değil,nı zamanda kültürümüz ve ülkemizin de tanıtımı yapmış oluruz. Ne yapıp edip, turistlere ‘Bodrum, güler yüzlü, mutlu insanların mekanı’ diye dedirtmemiz lazım.."