• 12 Şubat 2024 00:48
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bu yıl 348 fuar yapılacak

Bu haberi dinleyin
12 Şubat 2024 Bu yıl 348 fuar yapılacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) fuar takvimine göre bu yıl 348 fuar gerçekleştirilecek. Her yapılan güncellemelerle bu fuarların sayısının daha da artması öngörülüyor. Fuarların çoğunluğu şubat, mayıs, ekim ve kasımlarında yapılacak.

Takvime göre, bu yıl düzenlenecek fuarların 246'sının ulusal, 102'sinin uluslararası olması planlanıyor. Fuarların 195'i İstanbul'da, 34'ü İzmir'de, 20'si Antalya'da, 15'i Ankara'da düzenlenecek. Diğer fuarlar Anadolu'nun çeşitli illerinde yapılacak.

"Türkiye, fuarcılık sektöründe büyük "

Deutsche Messe AG Hannover Messe Global Direktörü Basilios Triantafillos, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye pazarının pek çok uluslararası şirket için de önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin fuarcılık sektöründe de Asya ve Orta Doğu arasında önemli bir bağlantı köprüsü olarak önemine dikkati çekti. 

Dünyada 5 bin fuar yapılıyor

Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği Başkanı İlhan Ersözlü de dünyada her yıl ortalama 5 bin civarında fuar düzenlendiğini belirterek, küresel salgının (Pandemi) fuarcılık sektöründe çeşitli değişikliklere neden olduğunu, birçok büyük etkinlik ve fuarın iptal edildiğini veya ertelendiğini belirtti.

Ersözlü, son birkaç yılda Çin'deki lojistik krizi,-Ukrayna Savaşı'nın başlaması, Avrupa Birliği ülkelerinin vize kısıtlamaları gibi çeşitli olumsuz gelişmelerin yaşandığını anımsattı MENA bölgesinde yer alan ülkeler ve ardından Asya Pasifik ülkeleri fuarcılıkta hızlı bir şekilde toparlandı" dedi.