• 17 Aralık 2023 00:10
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Bu yıl beklenenden iyi geçti, ama…”

Bu haberi dinleyin
17 Aralık 2023 “Bu yıl beklenenden iyi geçti, ama…”

 

Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü, “2023 yılında, ilgi ve turist sayısı olarak beklenenin çok üstünde bir sayıya ulaşıldı. Ancak, bu yıl üst segment ürünlere ilgi beklentilerimizin oldukça altında gerçekleşti” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında Sektörle ilgili 2023 için değerlendirme ve 2024 yılı beklentileri konusunda bilgi veren Alkaya, erken rezervasysnda şu anda,, BDT Ülkeleri, Romanya gibi ülkeler başta olmak üzere rezervasyonların iyi bir seyir takip ettiğini, iç pazarda da erken rezervasyon etkili bir rol alma aşamasına geldiğini söyledi.

Doğru fiyattan taviz verilmemeli

2024 yılı için doğru stratejilerle ve doğru fiyat adımı ile amacını aşan indirimlerden kaçınarak, üst segment ürünlere yönelik turistlerin ilgisini yeniden güçlendirmek istediklerini söyleyen Alkaya, ürün ve hizmet kalitesiyle Akdeniz çanağındaki diğer şehirlerindenrışan Antalya, önümüzdeki dönemde genç ve nitelikli turiste odaklanacak. Sürdürülebilir için doğru fiyattan taviz verilmemesi gerektiğini belirtti.

2024’e umutla giriyoruz

“Ülkemizi sadece ekonomik ürünleri talep eden turistin gözdesi olmak yerine, her segmentten ürünü  talep edebilen ve bu anlamda aradığını bularak mutlu olan turistin gözdesi olmayı başarmalıdır” diyen şunları söyledi: “Rusya-Ukrayna savaşı, deprem, seçim dönemi ve enflasyona rağmen 2023 yılını genel manada beklentilerin üstünde geçiren Türkiye sektörü, 2024’e daha da umutlu giriyor. Resortinin Türkiye’deki en önemli destinasyonlarından Antalya’daki aktörleri, yeni sezonda genç ve nitelikli turisti bölgeye çekmek için harekete geçti. 2023 sezonu, turist sayısı anlamında iyi bir yıl oldu. Ancak, üzülerek gördük ki, üst segment ürünlerin satışı beklediğimiz, düzeyde gerçekleşmedi. Sorunun çözümüdeki tüm paydaşların üzerine düşeni layıkıyla yapabilmesindedir. Sürdürülebilir için ürünlerimizi kesinlikle hak ettiği doğru fiyattan satmalı ve gereksiz indirimlerden kaçınmalıyız.”

Almanya’dan emeklilerin yanında gençleri de çekmeliyiz

“Biz geçen yıl 72 ülkeden turist ağırladık. Amacımız her geçen yıl bu sayıyı artırmak. Örneğin, çok önemli bir lokomotif pazar. Ancak sadece yaş almış, emekli a hitap etmenin yanında, gençı da ülkemize kazandırmamız gerekiyor. Emeklideki durgun dönemler için hareketimize çok önemli katkılar sağlamışlardır. Ancak bizim artık harcama eğilimi yüksek, farklı tatil anlayışına sahip genç jenerasyonu da ülkemize çekmemiz lazım. Bunun için gençın da eğlenebilecekleri, istedikleri eğlence ortamını bulacakları ve gönüllerine göre bir tatil yapabilecekleri olanakları oluşturmalıyız. Böylesi bir durum hareketimize yeni ve farklı bir dinamizm kazandıracaktır.

İngiliz pazarı ve golfi

İngiltere pazarı, son yıllarda  gösterdiği gelişmeyle üçüncü kaynak pazarımız olma yolunda ilerlemektedir.Doğu Avrupa pazarlarında ki tablo,2024 için artış gösterecek gibi görünüyor. Pazarında ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da ekonomik ürünlere ilgi yüksek olmuştur. Burada, odaklanmamız gereken nokta kesinlikle Alman pazarından da üst segment ürünlerimize  olan ilgiyi arttırmak olacaktır.  İskandinav ülkelerinde bir durağanlık mevcut. Burada da, önceki yıllarda yakalamış olduğumuz çizgiye mutlaka ulaşmak durumundayız.  İskandinav ülkelerinin turisti özellikle Golfi için çok önemli bir pazar oluşturmaktadır.’da enflasyon oranıarttıkça, Rublenin dolar ve Euro’ya karşı değer kaybı da sürüyor. Bu durum, Rus turistin alım gücünü olumsuz etkileyerek özellikle, üst segment ürünlere olan ilgisini azaltıyor.''