• 11 Mart 2024 09:06
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Çin'den 6 ülkeye vize muafiyeti

Bu haberi dinleyin
11 Mart 2024 Çin'den 6 ülkeye vize muafiyeti

Çin, toplam 6 ülke için tek taraflı vize muafiyeti sağlayacağını duyurdu. Çin, İsviçre, İrlanda, Macaristan, Avusturya, Belçika ve Lüksemburg’a tek taraflı vize muafiyeti sağlayacak.

Çin Dışişlerilığı Konsolosluk İşleri Dairesi; İsviçre, İrlanda, Macaristan, Avusturya, Belçika ve Lüksemburg vatandaşlarının 14 Mart-30 Kasım tarihlerinde Çin'e 15 gün vizesiz seyahat edebileceğini açıkladı.

Vize muafiyetinin, iş,, aile ziyaretleri ve geçiş amaçlı seyahatlerle sınırlı olacağı bildirildi. Farklı ülkelere uygulanan vize muafiyeti düzenlemeleri ile yurt dışından Çin'e seyahatlerin artırılması hedefleniyor.

Çin hükümeti,rıca 1 Aralık 2023'ten itibaren Fransa,, Hollanda, İtalya, ve Malezya vatandaşlarına tek taraflı olarak bir yıl boyunca 15 günlük vizesiz seyahat imkanı tanımıştı.

Çin 26 Ocak'ta Singapur ile 30 günlük, 28 Ocak'ta ise Tayland ile süresiz karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzalamıştı.

Çin, halihazırda 18 ülkeye standart pasaport sahipleri için karşılıklı vize muafiyeti uyguluyor. Aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülke ile de diplomatik, özel ve hizmet pasaportu sahipleri için karşılıklı vize muafiyeti bulunuyor.