• 21 Aralık 2023 22:39
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Çin’in turizmde Türkiye’ye ilgili artıyor. Çinli heyet Antalya’dan sonra İstanbul’da

Bu haberi dinleyin
21 Aralık 2023 Çin’in turizmde Türkiye’ye ilgili artıyor. Çinli heyet Antalya’dan sonra İstanbul’da

 

Dünya seyahat endüstrisinin yükselen pazarı Çin’inde Türkiye’ye ilgisi artıyor.

Çin merkezli online seyahat platformu Trip.com’un yöneticileri, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) organizasyonuyla Antalya ve İstanbul’da sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Çinli heyet hafta başında Antalya’da Limak Lara Otelde Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ev sahipliğinde düzenlenen “Çin Kaynak Pazarı’nın Geliştirilmesi Yönünde Düzenlenen Workshop’tan sonra İstanbul’da da Bosphorus Oteli’nde TÜROB’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda sektör mensuplarıyla bir araya geldi.

Çin pazarına gereken önem verilmedi

Antalya’daki toplantı ile ilgili bilgi veren AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Türkiye’ninde hedeflediği turist sayısına ve gelire ulaşabilmek için sektörün kilit paydaşları ile işbirliği yapmanın hayati önem taşıdığını belirterek “Çin pazarına olması gerektiği kadar önem verildiğini düşünmüyorum. Özellikle yapılacak çalışmalarla Çinli sayısının Türkiye ve Antalya’da artacağını düşünüyoruz. İşte bu yüzden bugün buradayız.” dedi.

Her şey dahil Çin’e taşınacak

Kavaloğlu’nun ardından Trip.com’un yöneticileri yaptıkları çalışmalar ve iş birliği yapabilecekleri konular hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Toplantının sonunda Çinliciler, soru-cevap kısmında Çinli turistler ve Trip.com hakkındaki soruları cevapladı. Trip.com yöneticileri gelen soru üzerine Ocakındaki uzun tatil dönemlerinde çocuklu ailelere yönelik her şey dâhil sistemini öne çıkarmayı planladıklarını söyledi.

İstanbul’da TÜROB ev sahipliğinde yapılan toplantıda da Sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile Trip.com’un çeşitli departmanlarında görevli üst düzey yönetici ve yetkililer bir araya geldi.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TGA Genel Müdür Yardımcısı Dr.Elif Balcı Fisunoğlu ve Trip.com Başkan Yardımcısı Amanda Wang'ın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda Trip.com yetkilileri faaliyetleri konusundarıntılı sunum gerçekleştirdi. Programın ikinci bölümünde bir araya gelen Trip.com ile TÜROB Üyeleri ve Sektöründe faaliyet gösteren işletme yetkilileri işbirliği olanakları konusunda temaslarda bulundular.