• 09 Mayıs 2023 11:13
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Coral ve Pegas’tan açıklama: Aldığımız tek kuruş yok

Bu haberi dinleyin
09 Mayıs 2023 Coral ve Pegas’tan açıklama: Aldığımız tek kuruş yok

Kültür veı Mehmet’un Geliştirme Ajansı (TGA) üzerinden’daki Türk kökenli üç tur operatörü, Coral, Pegas ve Anex’e birer milyon dolar verdiğine ilişkin iddialar üzerine Coral Travel Group ve Pegas Touristik konuyla ilgili olarak Gazetesi’ne açıklama yaptı.

Konuyla ilgili adı geçenlerden Coral Travel Group’a yönelttiğimiz soruya Kurumsal İletişim Kıdemli Direktörü Mustafa Ceylan Aksak’ın yazılı olarak verdiği yanıtta şöyle deniyor:

Haberde  Grubumuz ile birlikte itham edilen, 3 grubu her sene ülkemize milyonlarca turist getirip, ülke ekonomimize milyarlarca Euro’luk döviz girişi sağlamakta olup, Türkine katkıları yadsınamayacak düzeydedir.

İlgili haberde konular çarpıtılarak paylaşılmıştır. Detaylarını açıklamak gerekirse;

Bahsi geçen gruplar TGA kurulmadan öncelık aracılığı ile; TGA kurulduktan sonra ise bu kurum vasıtası ile hedef pazarlarda ortak reklam çalışmalarını uzun yıllardır hayata geçirmektedir.

Coral: Katkı payından çok TGA’ya ödeme yapılıyor 

Bu çalışmalar ortak reklam bütçesi kapsamında yarı yarıya gerçekleştirilmektedir. 2023 sezonu ile ilgili reklam hazırlıkları uzun süre önce planlanmış olmakla birlikte sezonun zayıf başlaması dolayısı ile içinde bulunduğumuz 2lık dönem süresince yoğunluğu arttırılmıştır.rıca belirtmek isteriz ki Grubumuz ilgili mevzuat gereğince her yıl faaliyet alanından sağladığı gelirlerden TGA’ya direk ve endirekt olarak, kendisinerılan reklam payı bütçesinden çok daha fazla bir bedeli gelir payı olarak aktarmaktadır.

İşlerimize odaklanalım

Geçtiğimiz 3 yıllık sürece baktığımızda, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türk sektörü, başta devletimiz olmak üzere tüm paydaşların katkıları ile zor dönemleri az hasarla atlatmış bulunmaktadır. 

Bizim görüşümüz, 2023 sezonuna girdiğimiz bu günlerde, bu tür art niyetli ve yönlendirici haberler yerine, sektörün tüm paydaşları olarak işlerimize odaklanmamız gerektiği yönündedir.

Pegas: İddia gerçekdışı, pazara ve sektöre zarar verir

Adı geçenlerden Pegas Touristik’in sahibi Ramazan Akpınar da telefonla arayarak konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Tur operatörleri ile ortak reklam kampanyaları her zaman her tur operatörü ile her pazar için yapılır. Türkiye’de delığın yaptığı bundan farklı bir şey değil. Aralarında rakibimiz olan ülkelerin de olduğu,, Tayland’ın da olduğu bir çok ülke tur operatörlerine değişik yollardan destek ve katkı yapıyor. Bunlar da gizli saklı değil. 

Olay şudur:’da mayısının zayıf gideceği görülünce üç tur operatörü ile ortak tanıtım yapalım dendi. Üç tur operatörü ile anlaşma yapıldı. Ama bugüne kadar aldığımız tek kuruş yok. TGA’dan para almak bir yana ciromuz oranında oraya verildiği söylenen ama tek kuruşu alınmamış olan o rakamın birkaç katını biz ödedik.

Kişisel ilişkileri kuruma pazara ve ülkeine zarar verecek şekilde kullanmamak gerekir.”

Konuyla ilgili adı geçenlerden diğer tur operatörü Anex adına şirketin sahibi Neşet Koçkar da dün açıklama yapmış ve benzer değerlendirmelerde bulunmuştu.